novak_djokovic_rim1

ATP SINSINATI

Đoković u polufinalu Sinsinatija

 

Novak Đoković se plasirao u polufinale ATP turnira masters serije u Sinsinatiju pošto je večeras u četvrtfinalu savladao Hrvata Marina Čilića sa 2:0 u setovima – 6:3, 6:2. Drugi teniser sveta bez većih problema došao je do sedme pobede nad Čilićem u isto toliko međusobnih duela. Bio je izrazito bolji tokom celog meča, tako da očekivani trijumf nijednog trenutka nije dolazio u pitanje.

Agresivan u pravom trenutku, siguran na servisu, Đoković je preciznim udarcima strpljivo i lako osvajao poene, nametnuvši ritam koji mu je odgovarao. Najbolji srpski teniser nije uložio previše napora pošto je Čilić bio bez ikakvog rešenja za protivigru.

Povezana vest:  Rodžers kup: Lajović na Basilašvilija, Ðere - Garin

Ne može se reći da petnaesti teniser sa svetske rang liste nije uložio trud i znanje da zaustavi zahuktalog Srbina, međutim, razlika u kvalitetu danas je bila očigledna. Đoković je bio superioran i povremenim egzibicionim potezima sasvim je demoralisao protivnika u nadi da pruži čvršći otpor.

Prvi set srpski teniser je dobio nakon brejka već u drugom (2:0) i devetom gemu (6:3), a u drugom je pretežno defanzivnom Čiliću oduzeo servis u trećem (2:1) i u sedmom gemu (5:2).

Povezana vest:  ATP MONTE KARLO, Đoković sutra startuje u Monte Karlu

Već tada je bilo jasno da najbolji hrvatski teniser nema nikakvih šansi da prvi put u karijeri pobedi Đokovića. Srbin je meč završio u „svom“ stilu nakon 83 minuta igre, iskoristivši prvu meč loptu.

Đoković se u borbi za finale sutra sastaje sa Argentincem Huanom Martinom del Potrom, koji je ranije danas savladao Francuza Žeremija Šardija sa 6:1, 6:3.

Povezana vest:  FED CUP 2015, U najačem sastavu protiv Paragvaja

Biće to prilika da se Đoković revanšira Del Potru za poraz na Olimpijskim igrama u Londonu, u meču za bronzanu medalju. Do sada su se sastajali ukupno šest puta, a osim u Londonu, Argentinac je još dobio meč na susretu Dejvis kupa prošle godine u Beogradu, kada je Đoković zbog povrede morao da preda borbu.

Turnir u Sinsinatiju igra se za ukupan nagradni fond od 2,82 miliona dolara.