nole_majami_1_2011

US OPEN 2012

Danas na terenu petoro predstavnika Srbije

 

Na Otvorenom prvenstvu SAD u tenisu danas na terene izlaze petoro predstavnika Srbije – Novak Đoković, Ana Ivanović, Jelena Janković, Bojana Jovanovski i Nenad Zimonjić, s tim što Đoković meč 1. kola igra od jedan sat posle ponoći po našem vremenu.

Drugi teniser sveta sastaje se sa Italijanom Paolom Lorencijem, 69. na ATP listi, i biće to njihov treći međusobni duel. Đoković je dobio oba prethodna i ukoliko očekivano pobedom započne odbranu titule na Ju-Es Openu u 2. kolu će igrati sa boljim iz meča Rožerio Dutra Silva (Brazil) – Tejmuraz Gabašvili (Rusija).

Povezana vest:  Jelena Janković zabeležila 550. pobedu u karijeri

Ana Ivanović se od 17 sati sastaje sa kvalifikantkinjom Ukrajinkom Elinom Svitolinom, 176. na WTA listi, protiv koje do sada nije igrala. Ako pobedi, Ivanovićeva će u 2. kolu odmeriti snage sa boljom iz duela Kimiko Date Krum (Japan) – Sofija Arvidson (Švedska).

Jelenu Janković posle 19 sati čeka duel takođe protiv Ukrajinke, 110. teniserke sveta Katerine Bondarenko, sa kojom ima pozitivan skor i vodi sa 3:0. Ukoliko prođe startnu prepreku, Jankovićeva će igrati sa pobednicom meča između Lare Aruabarene iz Španije i Izraelke Šahar Per.

Povezana vest:  Tipsarević i Troicki sutra na terenu

Bojana Jovanovski će imati najteži zadatak, jer je posle 18 sati čeka duel protiv Nemice Mone Bartel, trenutno 35. na WTA listi. Oba dosadašnja meča srpska teniserka je izgubila, a bolja iz sutrašnjeg okršaja igraće sa pobednicom meča između Slovakinje Dominike Cibulkove i Šveđanke Johane Larson.

Nenad Zimonjić i Francuz Mikael Lodra igraju u prvom kolu dublova protiv Amerikanaca Nikolasa Monroa i Donalda Janga, a taj meč na programu je posle 23 sata.

Povezana vest:  ATP VIMBLDON, Đoković jedva do drugog kola Vimbldona