ana_ivanovic_peking_trening

US OPEN 2012

Danas na terenu sve srpske teniserke i Zimonjić

 

Četvrtog dana Otvorenog prvenstva SAD u tenisu, u četvrtak, na terene u Njujorku izlaze sve tri srpske teniserke – Ana Ivanović, Jelena Janković i Bojana Jovanovski i igraju mečeve 2. kola, dok će Nenad Zimonjić startovati u konkurenciji mešovirih dublova. Zanimljivo je da će najbolje srpske teniserke igrati u isto vreme, od 17 sati.

Povezana vest:  ATP US OPEN 2010, Đoković umoran dočekuje Nadala u finalu OP SAD

Ivanovićeva se sastaje sa Šveđankom Sofijom Arvidson, 51. na WTA listi, protiv koje je dobila tri od četiri dosadašnja međusobna duela. Ukoliko slavi i sutra, njena naredna rivalka biće pobednica meča između Amerikanke Sloun Stivens i Nemice Tatjane Malek. Jankovićeva igra protiv malo poznate Lare Aruabarene-Vekino iz Španije, trenutno 115. teniserke sveta. Do sada se nisu sastajale, a ako pobedi, Srpkinja će se u 3. kolu sastati sa boljom iz duela Agnješka Radvanjska (Poljska) – Karla Suares Navaro (Španija).

Povezana vest:  VIMBLDON 2011, Đoković: Protiv Ljodre neću biti veliki favorit!

Najteži zadatak imaće Jovanovski, jer za protivnicu ima 13. teniserku sa svetske rang liste, Slovakinju Dominiku Cibulkovu. Do sada su se sastale jednom, u okviru Fed kupa između Srbije i Slovačke 2001. godine, kada je slavila Cibulkova sa 2:1 u setovima. Bolja iz današnjeg meča igraće sa pobednicom duela između Italijanke Roberte Vinči i Jaroslave Švedove iz Kazahstana.

Povezana vest:  ROLAND GAROS 2010, Nadal i Federer ne žele da se sretnu

Zimonjić i Slovenka Katarina Srebotnik igraju u 1. kolu mešovitih dublova protiv američke kombinacije Džek Sok/Melani Oden, a taj meč na programu je posle ponoći po našem vremenu.