jelena_jankovic_sa_zastavomWTA INDIAN VELS, SERIA 1.000

Jelena Janković u nedelju u finalu

 

Jelena Janković – Samanta Stosur 2:0 (6:2, 6:4)

 

U polufinalu Masters turnira u Indian Velsu, serije 1.000, Jelena Janković najbolja srpska teniserka pobedila Samantu Stousur (Australija) sa 2:0 u setovima (6:2, 6:4) posle 1:28 minuta. JJ je dobila meč, čini se, lakše nego što se očekivalo jer Australijanka ima odličan servis I fizički je psremna. Ipak, odličnom taktikom I konstantnim forsiranjem bekend strane protivnice Jankovićeva je odlično odradila meč I zasluženo slavila.

Posle četiri gema, u prvom setu, pri rezultatu 2:2, na servis Stousur Jelena je uspela da napravi brejk prednosti. Jeleni je osvojila brejk posle pet gem lopti. Naredni gem, na njen servis dobila je bez muke a JJ je nastavila pobedničku seriju jer je napravila jo jedan brejk na servis Australijanke i povela sa 5:2.

Povezana vest:  Gulbis osvojio turnir u Marseju

Teniserke su otišle na pauzu pa je Stousur tražila pomoć lekara zbog, navodnih, bolova u leđima. Prvi set dobila je najbolja srpska teniserka sa 6:2 u gemovima. Laganom igrom, ništa napadno JJ je gađala bekhend stranu protivnice i terala je na greške, izbacivanje loptice van terena i u mrežu.

U narednom setu JJ je nastavila pobednički niz I napravila nov brejk. To joj je bio šesti, uzastopni gejm koji je dobila. Napravila je Stosur brejk I izjednačila u drugom setu na 1:1 i lako došla da prednosti na servis (2:1). 11 teniserka na WTA listi dobila je svoj gem i sve je ličilo na jučerašnji meč koji je dobila. Ipak, iskustvo JJ je presudilo i Jelena je ponovo napravila brejk i povela sa 3:2. I na toj pauzi između gemova Stousur je tražila lekarsku pomoć zbog bolova u leđima. Ponovo je JJ vezala tri gema i povela je sa 4:2.

Povezana vest:  Đoković: Treći set odlučio

Jankovićeva je servirala za 5:3 što je učinila bez problema i posle časa i 16 minuta igre bila je na korak do finala. Posle časa I 19 minuta JJ imala je meč loptu. Stousur je napravila prvu servis grešku a posle serije udaraca linijski sudija vikunuo je aut a JJ tražila je čelendž ali nije bila u pravu. Došlo se do izjednačenja a Stosur je napravila poen I zaradila gem loptu što je i iskoristila.

Povezana vest:  Pobeda Pašanskog, Krajinović eliminisan

U narednom gemu (5:4) Jelena je servirala a brejk loptu je “zaradila” Australijanka ali je nije iskoristila. Imala je Stousur još jednu priliku za brejk ali je nije iskoristila. Dobila je priliku JJ na njen servis i završila meč, lakše nego što se očekivalo posle 1:28 minuta.

Finale je na program u nedelju od 19,30 a JJ će igrati sa boljom iz meča Agnješka Radvanska – Karolina Voznjacki. Taj polufinalni meč neće početi pre 3:30.