janko_majami_2012

US OPEN 2012
Tipsarević siguran protiv Bejkera
 
Srpski teniser Janko Tipsarević plasirao se u šesnaestinu finala Otvorenog prvenstva SAD pošto je kasno večeras u 2. kolu savladao Amerikanca Brajana Bejkera sa 3:0 u setovima – 6:4, 6:3, 6:4.
Tipsarević je do pobede došao lakše nego što pokazuje odnos u gemovima. Igrao je mnogo bolje od godinu mlađeg Bejkera i bez posebnog napora održavao potrebni ritam.
Amerikanac, koji zauzima 70. mesto na ATP listi, samo je povremeno najavljivao da može do iznenađenja. Sva njegova nastojanja da može nešsto više da učini u prvom međusobnom duelu sa Tipsarevićem deveti teniser sveta je pravovremeno „sasekao“ i lako došao do zasluženog trijumfa.
Nešto čvršći otpor Bejker je pružio u trećem setu, pre svega, zbog grešaka Tipsarevića, ali za eventualni preokret nije imao ni snage ni kvalitet.
Mnogo pokretljiviji, precizniji, ali i strpljivi Tipsarević, sigurno je okončao borbu nakon nešto više od dva sata igre iskoristivši treću meč loptu na servis protivnika.
Srpski teniser u duelu za osminu finala Ju-Es Opena čeka pobednika meča između Slovenca Grege Zemlje i Nemca Sedrika-Marsela Štebea.

 

Povezana vest:  ATP SIDNEJ, Troicki se nije plasirao u 3. kolo Sidneja