ana_ivanovic_polufinale_linc_2

US OPEN 2012

Ana Ivanović u osmini finala

 

Srpska teniserka Ana Ivanović plasirala se u osminu finala Otvorenog prvenstva SAD u Njujorku pošto je jutros savladala Amerikanku Sloun Stivens sa 6-7 (4-7), 6-4, 6-2.

Meč je trajao dva sata i 21 minut a okarakterisao ga je veliki broj neiznuđenih grešaka s obe strane.

Posebno u prvom setu koji je pripao Amerikanki u taj brejku. Nastavak meča doneo je znatno sigurniju igru srpske teniserke koja je pokazala da je ipak kvalitetnija od protivnice koju je i prošle godine eliminisana u trećem kolu US opena.

Povezana vest:  Đoković: Bila mi je potrebna pobeda u dva seta

-Stivens je znatno napredovala u poslednjih 12 meseci, odnosno od našeg prošlogodišnjeg duela. Istina, i ja sam bila nervoznija nego inače, jer uvek je poseban osećaj igrati pred njujorškom publikom koja je, razumljivo, bila na strani moje protivnice. Sada imam dan odmora da se pripremim za meč sa Cvetanom Pironkovom iz Bugarske koji će biti veoma težak. Verujem, ipak, da ću se u razgovoru sa trenerom dobro pripremiti za taj duel – rekla je Ivanović posle pobede nad Stivens.

Povezana vest:  WTA SINSINATI, Ana Ivanović u četvrtfinalu, sada bolja od Vesnine

Bugarka Pironkova plasman među 16 najboljih na poslednjem ovogodišnjem Gren slem turniru izborila je pobedom protiv Silvije-Soler Espinose iz Španije: 6-1, 6-7 (3-7), 6-3.