Ivan_LjubicicATP INDIAN VELS, SERIA 1.000

Ljubičić osvojio turnir

 

 

Ivan Ljubičić, hrvatski teniser osvojio je ATP turnir u Indijan Velsu Masters serije 1.000 pobedivši u finalu Endija Rodika (SAD) rezultatom 2:0 u setovima (7:6 (3), 7:6 (5)).
Duel Ljubičića i Rodika bio je 11 susret dvojice tenisera a tek četvrti trijumf Ljubičića.

 

 

Ljubičić je ovim trijumfom stigao do desete titule u karijeri i prve u sezoni. Pobedom u Indijan Velsu ostvario najveći uspeh u karijeri jer je osvojio prvi turnir serije 1.000. Ljubičić je započeo turnir kao 26. Na ATP listi, a od ponedeljka će biti 13. na ATP listi.
Oba tenisera su sigurnim servisima osvajala poene, a oba seta rešena su u taj brejku i oba su pripala Ljubičiću.

 

Povezana vest:  DAVIS CUP 2011, Srpski teniseri spremni za meč sa Argentinom

 

Amerikana je pred domaćom publikom u prvom setu propustio nekoliko prilika da oduzme gem na servis protivnika, ali je Ljubičić uspeo da se odbrani i da dobije prvi deo meča 7:6 (7:3). Slična igra viđena je i u drugom setu, a hrvatski teniser je ponovo bio bolji od Rodika u tajbrejku, ovog puta bilo je 7:6 (7:5). Ljubičić je taj brejk u drugom setu počeo samouvereno I vrlo brzo poveo sa ubeljivih 6:3 ali je Rodik uspeo da se vrati. Ipak, hrvatski veteran je uspeo da završi meč u svoju korist.
Trijumfom u Indijan Velsu Ljubičić je osvojio 605.500 dolara i 1.000 poena, dok je Rodiku pripalo 295.500 dolara i 600 bodova.

 

Povezana vest:  CNN o Đokoviću: Kako je dečak iz razrušenog BG osvojio svet