novak_djokovic_kina

ATP PEKING

Đoković deklasirao Melcera

 

Novak Đoković se plasirao u polufinale ATP turnira u Pekingu pošto je danas u četvrtfinalu savladao Austrijanca Jirgena Melcera ubedljivo sa 2:0 u setovima – 6:1, 6:2.

Srpski teniser je na impresivan način izborio priliku da se bori za finale turnira, koji se igra za nagradni fond od 2,2 miliona dolara. Briljirao je od samog početka duela, tako da Melcer, 37. na ATP listi, nije imao nikakvih šansi da mu se ozbiljnije suprotstavi.

Povezana vest:  Ivanović ubedljiva protiv Lisicki

Đoković je demonstrirao vrhunski tenis i oduševio mnogobrojne navijače u kineskoj prestonici, gde nikada do sada nije poražen, ostvarivši 12. pobedu zaredom. Raspoložen za igru, dominantan u svakom pogledu, prvi nosilac na turniru je na najbolji mogući način opravdao ulogu favorita.

Srbinu je bukvalno sve polazilo za rukom, počev od servisa, pa do raznovrsnih udaraca, tako da je povremeno izvodio majstorske, egzibicione poteze. Šesti gem drugog seta Đoković je za vođstvo od 5:1 dobio sa četiri asa zaredom.

Povezana vest:  WTA KARLSBAD , U finalu Cibulkova i Bartoli

Na kraju, Austrijanac je digao ruke od daljeg otpora, pa je Đoković okončao neravnopravnu borbu posle samo 54 minuta iskoristivši prvu meč loptu.

U borbi za finale srpski teniser igra sutra od 13:30 sati protiv nemca Florijana Majera, koji je pobedio Kineza Ze Žanga sa 6:3, 6:4.

Đoković je dobio oba dosadašnja međusobna duela protiv Majera, koji trenutno zauzima 29. mesto na svetskoj rang listi.

Povezana vest:  ATP INDIAN VELS, Berdih i Nadal prvi polufinalisti Indijan Velsa