novak_djokovic_prvi_dan_2ATP I WTA MAJAMI

Šestoro Srba u Majamiju

 

Počinje Soni Erikson Open Masters turnir u Majamiju, serije 1.000. na takmičenju za tenisere i teniserke na sunčanom Majamiju Srbiju će predstavljati šestoro takmičara u singlu. U konkurenciji tenisera nastupiće Novak Đoković, Viktor Troicki, Janko Tipsarević i Filip Krajinović a kod nežnijeg pola Jelena Janković i Ana Ivanović.

Obe srpske teniserke su slobodne u prvom kolu. Osvajač Indian Velsa Jelena Janković nastavlja pobedničku seriju a postavljena je za sedmog nosioca, dok je največi gubitnik ovog ponedeljka na WTA listi Ana Ivanović postavljena za  25. Nosioca.

Povezana vest:  Halep prejaka za Krunić

JJ će se u drugom kolu igrati sa boljom iz meča Kristina Barois (Nemačka) i teniserke iz kvalifikacija. Ivanovićeva će u drugom kolu igrati sa boljom iz meča Sibil Bamer (Australija) i kvalifikantkinje.

Na ATP turniru u prvom kolu će od Orlova nastupiti jedino Filip Krajinović koji će se u prvom kolu sastati sa iskusnim Džejmsom Blejkom (SAD).

Povezana vest:  Krunić izgubila "dobijeno" od Curenko

Đoković je postavljen za drugog nosioca, a u drugom kolu igraće sa boljim iz meča Olivije Rohus (Belgija) i Francuza Rišara Gaskea. Troicki je postavljen za 30. nosioca, a njegov rival u drugom kolu biće bolji iz meča David Nalbandijan (Argentina) i Luboš Kubot (Poljska). Janko Tipsarević se izgleda oporavio od povrede ramena i postvljen je 31. Nosioca. U drugom kolu Janko će se sastati sa pobednikom iz duela Filipa Pečnera (Nemačka) i tenisera iz kvalifikacija.

Povezana vest:  Jankovićeva preko Li do četvrtfinala

ATP turnir u Majamiju igra se za nagradni fond od 3.645.000 dolara.