novak_djokovic_pariz_2012_1

ATP ŠANGAJ
Đoković ubedljiv i protiv Berdiha
 
Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u finale masters turnira u Šangaju, pošto je danas u prvom polufinalu savladao Čeha Tomaša Berdiha sa 6:3, 6:4.
Drugi reket sveta je još jednom pokazao da raspolaže možda najbogatijim arsenalom teniskih oružja današnjice.
Naš teniser je demonstrirao raznovrsno tenisko umeće naročito u prvom setu kada je munjevtim udarcima, u stilu kineskog kung fu majstora, došao do prednosti od čak 5:1.
Mirno, ali odlučno, Đoković je pogađao svaki deo terena koji mu je bio „na nišanu“ i Berdih na takav siloviti udar srpskog tenisera jednostavno, nije mogao da pronađe rešenje.
Ipak, češki teniser se nekako oporavio od tog naleta Đokovića i uspeo da veže dva gema (5:3), ali je naš as ponovo vratio stvari na svoje mesto i svojim servisom završio set.
Iako je srpski teniser u nastavku očigledno spustio nivo igre, i to mu je bilo dovoljno da jednim brejkom u trećem gemu drži distancu u odnosu na Čeha i na kraju iskoristi prvu meč loptu.
Drugi reket sveta će se za 33. titulu u karijeri i petu ove godine u nedelju boriti protiv pobednika drugog polufinalnog meča u kojem se danas sastaju Švajcarac Rodžer Federer i Britanac Endi Marej.
Đoković je sa Federerom odigrao 28 mečeva i 12 puta bio uspešniji. dok protiv Mareja vodi sa 8:7.
Nagradni fond na turniru u Šangaju iznosi tri miliona i 531.600 dolara.
Povezana vest:  Skupština Budve: Đoković za počasnog građanina