family_sport_djokovicPirot zove Đokoviće da prave Akademiju

 

Opština Pirot uputiće zvaničan poziv kompaniji Femil sport za izgradnju teniske akademije, pošto je izgradnja takvog objekta propala u Kragujevcu.

Opština ističe da je spremna da porodici Novaka Đokovića po najpovoljnijim uslovima ponudi lokaciju u centru grada.

Predsednik Opštine Pirot Vladan Vasić je danas rekao agenciji Beta da u centru grada, pored Keja i Nišave, u kompleksu gde su sportski tereni, postoji plac veći od tri hektara.

-Taj prostor se urbanistički uklapa za sportske namene. Bila bi predivna stvar da se na tom prostoru otvori teniska akademija. U zaleđini tog prostora se nalaze sportski i teniski tereni. Pored te parcele planirali smo izgradnju zatvorenog plivačkog bazena – rekao je Vasić, dodavši da u tom kompleksu mogu da se grade i hoteli.

Povezana vest:  DAVIS CUP 2011, Španci dočekuju Argentinu u Sevilji

Predsednik kaže da je opština vlasnik tog zemljišta, otkupljenog od privatnih vlasnika za izgradnju sportskih objekata, tim više jer Pirot koji je kraj Stare planine i Evrospkog koridora 10, želi da bude sportsko-turističko-rekreativni centar juga Srbije.

-Spremni smo da sa kompanijom Femili sport razgovaramo o najpovoljnijim uslovima ili eventualnom zajedničkom ulaganju. Mislim da naši uslovi ne bi bili prepreka za izgradnju tog objekta ukoliko postoji interesovanje investitora – kazao je Vasić.

Povezana vest:  Kerber preko Voznijacki do drugog trofeja u karijeri

Direktor Sportskog centra u Pirotu Nenad Đorđević kaže da Pirot treba da bude sportsko-rekreativni grad i da bi se „teniska akademija u centru grada uklopila u te planove“ od kojih bi „svi imali koristi, a najviše Piroćanci“.

On je dodao da je pored lokacije koju opština nudi, Gradski stadion, jedan od boljih u Srbiji.

-Na sto metara od nje je budući ‘akva-park’ na Gradskom kupalištu, a pored teniskih terena su trim-staze. Pirot bi mnogo dobio jer se nalazi u blizini dva aerodroma – niškog i sofijskog. Ukoliko bi se ova teniska akademija otvorila kod nas, to bi bilo od velikog značaja za turizam i za sport u našem gradu – smatra Đorđević.

Povezana vest:  WTA LINC 2010, Konačno novi trofej za Anu Ivanović