jjboks2POSLE OSVAJANJA INDIAN VELSA

Jankovićeva spremna za Majami

 

-Srećna sam! Osvojila sam 12. WTA titulu u karijeri, svakako jednu od najvećih i najznačajnijih do sada. Do trofeja BNP Paribas Indijan Vels 2010. došla sam sjajnom igrom koju sam pružila u dve nedelje provedenih u kalifornijskoj pustinji. Nije bilo lako, ali rezultat je taj koji sve govori. Puno sam trenirala, puno sam radila na igri, koncentraciji, servisu, mojoj fizici i sve se to isplatilo. Na kraju takmičenja u Indijan Velsu najteže mi je bilo podići pobednički pehar, koji je veoma lep, ali i veoma težak, tako da sam morala da stojim pored tog prelepog kristala i slikam se. Jedan od ključeva mog uspeha u Indijan Velsu je i to što je ponovo uz mene bila moja mama. Ona je moj pokretač, neko ko mi dok sam na terenu uliva pozitivnu energiju i ko je ujedno moj veliki zaštitnik. Kada je najteže, kada se meč lomi, kada moram da smirim glavu, jednostavno pogledam u mamu i odmah sve dođe na svoje mesto. Puno mi je pomogao i Čip Bruks, trener iz IMG Akademije kojeg poznajem godinama, sa kojim sam i kao mala radila kod Nika Bolitijerija. Još uvek sam bez trenera, ali veliku pomoć mi u ovom trenutku pružaju upravo Čip i Nik. Za vreme američke turneje Čip će biti uz mene, ovaj veliki napredak u igri, poboljšanje servisa, mentalna stabilnost je nešto što u ovom trenutku u velikoj meri dugujem Čipu i Niku – rekal je Jankovićeva.

Povezana vest:  Azarenka i Na u finalu

O daljim ciljevima JJ kaže:

-Očekujem i cilj mi je da nastavim ovako kako sam krenula. Slede novi izazovi, sledi veliki turnir u Majamiju, još jedno mesto u svetu gde se osećam kao kod kuće. U Indijan Velsu sam se osećala kao na domaćem terenu, jer u blizini ovog kalifornijskog mesta gradim kuću u koju očekujem da ću se useliti do kraja ove godine. S druge strane, sada sam u Majamiju koji je moja baza već godinama, tako da sam iz jedne došla u drugu pozitivnu sredinu i što je najvažnije zdrava. Puna sam samopouzdanja i spremna za nova velika dela. Još jednom da se osvrnem na sam turnir i mečeve u Indijan Velsu. Znam, već dugo me mediji, fanovi, ljudi širom sveta koji vole i prate tenis zovu „kraljica drame“. To sam ponovo i dokazala u trećem kolu u meču protiv Sare Erani. Bio je to moj nateži meč na ovom turniru, tri sata iscrpljujuče borbe, ali to se sve dešavalo upravo zbog toga što nikada pre nisam igrala sa njom i nisam poznavala njen stil igre. Na kraju pobeda koja mi je dala krila da u narednim mečevima budem sve bolja, preciznija, jača u svim elementima igre i mentalno. „Kraljica drame“ je odlučila da poštedi sve, pa i samu sebe stresa na terenu, odlučila sam da svakom meču pristupam maksimalno koncentrisana i motivisana čime sam ostvarila ubedljive pobede i na kraju došla do velikog slavlja.

Povezana vest:  AO 2011, Pobede Rodika, Berdiha i Robreda

Novi stajling, za Jelenu je važan.

-Moram da se pohvalim i mojom novom haljinom koju je kreirala ANTA. Iako sam mislila da će naići na kritike zbog boje, jer je neobična – florescentno zelena, sa svih strana stižu pohvale na račun opreme koju nosim i to me veoma raduje. Inače volim jarke boje tako da mi se haljina izuzetno dopada. Vremena za slavlje, šoping i opuštanje nema. Biće kada se završi turneja, a do tada rad , red i disciplina – rekla je Jankovićeva.

Povezana vest:  WTA ROLAN GAROS 2010, Jankovićeva bez finala Rolan Garosa