rafael_nadal_2

Nadal želi da igra na egzibiciji u Abu Dabiju

 

Španski teniser Rafael Nadal, koji je zbog povrede kolena odsutan od juna, izrazio je danas želju da zaigra na egzibicionom turniru u Abu Dabiju 27. decembra.

-Nadam se da ću moći da igram u Abu Dabiju. Voleo bih da 2012. završim na terenu – rekao je Nadal na svom Tviter profilu.

Povezana vest:  Ivanišević: Advokat ITF želeo da uništi Čilića

Na egzibiciji u Abu Dabiju igraju srpski teniseri Novak Đoković i Janko Tipsarević, Britanac Endi Marej, Španac David Ferer i Čeh Tomas Berdihh. ATP je juče potvrdio da će Nadal propustiti masters sledeće nedelje u Parizu, ali i završni turnir sezone od 5. do 12. novembra u Londonu.

Nadal se nadao da bi mogao da se pojavi u Londonu, eventualno igra i za reprezentaciju Španije u finalu Dejvis kupa protiv Češke od 16. do 18. novembra u Pragu, ali je izgubio bitku sa povredom. Oba takmičenja biće održana na tvrdoj podlozi, pa je ocenjeno da bi Nadal verovatno pogoršao postojeću povredu.

Povezana vest:  Dejvis kup od naredne godine u novom formatu

Bivši svetski broj jedan nije odigrao takmičarski meč otkako je pretrpeo šokantan poraz od Čeha Lukaša Rosola u 2. kolu Vimbldona 28. juna. Dvadesetšestogodišnji Nadal pati od Hofa sindroma, upale masnog tkiva iza kolena.