jelena_vranes_TRENING_15

Janković: Nikada neću zaboraviti meč u Bratislavi

Srpska teniserka Jelena Janković rekla je danas da nikada neće zaboraviti prošlogodišnji odlučujući meč u Bratislavi za povratak u Svetsku grupu FED kupa, kada je Srbija pobedila domaćina Slovačku sa 3:2.

Janković i Aleksandra Krunić su nakon maratonskog meča u dublu i neverovatnog preokreta posle tri sata i 17 minuta uspele da savladaju Danijelu Hantuhovu i Magdalenu Ribarikovu sa 2:1.

-Imam dosta lepih sećanja sa Fed kup takmičenja tokom ovih 12 godina igranja. Teško mi je da izdvojim jedan meč, ali ako baš moram onda je to onaj u dublu protiv Slovačke 2011. godine. Krunić i ja smo gubile 6:2, 5:1 40:15, ali smo na kraju slavile, Srbija je pobedila Slovačku i ušla u Svetsku A grupu, a od tada nismo izgubili meč – rekla je Jankovićeva.

Povezana vest:  US OPEN 2013, Robredo eliminisao Federera

Izabranice selektora Dejana Vraneša u Bratislavi su 2011. bile na korak od poraza, ali su uspele da su izvuku uz herojsku partiju mlade Krunićeve.

-Gubile smo set i uz 1:5 u drugom odbranila sam dve meč lopte, treće se i ne sećam jer sam bila u euforiji. Imale smo težak meč i protiv Belgije, ali mislim da se ništa ne može porediti sa Slovačkom obzirom na rezultat – rekla je Krunićeva.

Povezana vest:  VIMBLDON 2012, Troicki u drugom kolu Vimbldona

Za razliku od njih, Ani Ivanović je ovogodišnja pobeda protiv Rusije u Moskvi ostala u najlepšem sećanju.

-Sigurno je da mi je u najlepšem sećanju ostao trenutak kada smo pobedili u Moskvi i plasirali se u finale Fed kupa. To je nešto što ću pamtiti do kraja života. Pobedu smo proslavili u sprskom restoranu, uživali smo i atmosfera je bila sjajna – istakla je Ivanović.

Povezana vest:  Tipsarević osvojio čelindžer u Kini

Srpske teniserke pokušaće ovog vikenda da zabeleže najveći uspeh u istoriji. U finalu Fed kupa sastaju se u Pragu sa domaćom reprezentacijom Češke, a mečevi su na programu 3. i 4. novembra u „O2 Areni“.