Janko_Tipsarevic_2012

ATP PARIZ
Tipsarević odustao od borbe u trećem setu četvrtfinala
 
Srpski teniser Janko Tipsarević završio je učešće na masters turniru u Parizu pošto je danas predao četvrtfinalni meč Poljaku Jeržiju Janovicu u trećem setu nakon pet odigranih gemova.
Prvi set Tipsarević je dobio rezuiltatom 6:3, u drugom je slavio Janovic – 6:1, a srpski teniser odustao je od dalje borbe zbog zdravstvenih problema u trećem setu pri vođstvu protivnika sa 4:1.
Tipsarević je propustio priliku da se nađe među četvoricom najboljih, nakon što je zbog problema sa disanjem bio prinuđen da preda duel posle jednog sata i 49 minuta borbe. Prvi međusobni okršaj devetog i 69. sa ATP liste počeo je dobro za Tipsarevića, koji je bez većih problema dobio prvi set.
U nastavku je, međutim, došlo do naglog pada u igri srpskog tenisera, što je dvadesetjednogodišnji Poljak, senzacionalni pobednik nad Endijem Marejom, umeo iskoristi.
Janovic se pravovremeno pribrao, zaigrao mnogo bolje i sigurnije, pa je uz pomoć ubitačnog servisa lako izjednačio na 1:1 u setovima.
Opušteni Tipsarević, koji je jučerašnjom pobedom nad Argentincem Huanom Monakom obezbedio plasman na završni turniru u Londonu, ni u nastavku duela nije uspevao da zaustavi nalete veoma motivisanog protivnika. Na kraju, zbog zdravstvenih problema nije želeo ništa da rizikuje, pa je odustao od dalje borbe.
Senzacija pariskog mastersa Janovic igraće za plasman u finale protiv Francuza Žila Simona, koji je ranije danas pobedio Čeha Tomaša Berdiha sa 6:4, 6:4.
Turnir se igra za ukupan nagradni fond od 2,95 miliona evra.
Povezana vest:  WTA LISTA, Veliki skok Jovanovski i Krunić, Ana 14, Jelena 21.