jj (2)

FED CUP 2012, FINALE

Jelena Janković: Ne verujem šta je sve Kvitova pogađala

Srpska teniserka Jelena Janković posle večerašnjeg poraza od Petre Kvitove (6:4, 6:1) kojim je Češka došla nadomak trijumfa u finalu FED kupa izjavila je da ne veruje šta je sve njena rivalka uspela da pogodi tokom meča.

-Uspela sam da povedem 4:2 u prvom setu i onda je ona počela da pogađa neke neverovatne lopte. Danas joj je očigledno bio dan, igrala je veoma rizčno, na jedan-dva udarca, pokušsavala sam da joj razbijem ritam, da izblokiram te njene prve udarce, ali nisam uspela i davala sam joj šansu da preuzme inicijativu – rekla je Jankovićeva na konferenciji za medije.

Povezana vest:  Hačanov na Đokovića u Abu Dabiju

Ipak, ona tvrdi da bez obzira na neočekivanih 0:2 još ništa nije gotovo.

-Sutra je novi dan, prilično je teško ostvariti tri pobede, ali nije i nemoguće. Nadam se da će sutra na teren izaći neka druga Kvitova, njena senka, jer je ona poznata kao igračica koja posle fenomenalnog meča zna da podbaci. Veruejmo da Ana može da dobije taj meč, a psole togas ću ja učiniti sve da dobijem Safarovu i izborimo dubl. Protiv nje vodim sa 5:1 u međusobnom skoru i nadam se najboljem – poručila je Jankovićeva.

Povezana vest:  Azarenka se vraća na teren posle tri meseca

Selektor Srbije Dejan Vraneš konstatovao je da je jedina dobra stvar u današnjem danu u tome što sad zna koliko može Kvitova, imajući u vidu njenu povredu, i da će sa te strane biti lakše pripremiti sutrašnje mečeve.

-Slažem se sa Jelenom po pitanju Kvitove. Znali smo da ona igra agresivno, ali ovo što je danas pokazala je više od toga, to je rizična igra, koja joj se na našu žalost isplatila. Ostaje nam da budemo pozitivno i da smognemo snage da sutra, ukoliko je moguće dobijemo sve mečeve – poručio je Vraneš.

Povezana vest:  WTA LISTA, Jankovićeva 17, bez promena u prvih 10

PHOTO: ATAIMAGES