ana_ivanovic_2_dan (1)

FED CUP 2012, FINALE
Ivanović: Danas sam više verovala u sebe
 
Srpska teniserka Ana Ivanović rekla je posle pobede nad Petrom Kvitovom (6:3, 7:5) da je presrećna jer je uspela da smanji vođstvo Češke i omogući nacionalnom timu šansu da napravi preokret u finalu FED kupa.
-Nisam imala sreće na kraju meča, ali redosna sam što sam uspela da sve završim u dva seta. Jako mi je drago zbog ove pobede, Kvitova je ozbiljna protivnica, malo sam pala u drugom delu, ali i ona je usporila. Na kraju, mogu da kažem da je ovo bi jedan zaista dobar i kvalitetan meč – rekla je Ivanovićeva.
Ona je dodala da je Srbija imala slab dan tokom prvog dan finala i da se nada boljem izdanju saigračica u nastavku borbe.
-Nije bilo lako ni meni ni Jeleni Janković, ali smo znale da kao što su one mogle da dobiju prva dva singla, možemo i mi naredna dva. Ipak, i posle ove pobede – šanse su i dalje na strani Češke. Presrećna sam što sam dala ovu šansu timu i Jeleni da preokrenu. U timu vlada dobra atmosfera, niko od nas nije dobro spavao, ali nadam se da ćemo uspeti da se izvučemo iz ove situacije – rekla je Ivanović.
Na pitanje da li joj je sada dodatno žao zbog „neočekivanog“ poraza protiv Lusi Safarove, Ivanovićeva je rekla.
-Nije mi više žao danas nego juče. Sigurno da nije lako prihvatiti poraz, mada, mislim da sam i juče odigrala dobro, imajući u vidu kako sam se osećala i da sam imala period iza sebe u kojem sam radila na oporavku. Ipak, danas sam sam odigrala na nivou na kojem sam bila ranije i srećna sam zbog toga.
Srpska teniserka je priznala da je prvog dana bila prilično nervozna.
-Danas sam više verovala u sebe, juče kao da sam imala malo sumnje, jer dugo nisam igrala, bilo je i nervoze. Danas sam verovala u sebe i išla sam do kraja – poručila je ona.
Ivanovićeva je naglasila da u slučaju da dođe do dubla srpski tim sigurno ima šanse, iako je češki dubl na papiru kvalitetniji.
-Nismo pričali o dublu,kad dođe do njega, a nadamo se do hoće dogovorićemo se ko će na teren. Ali, ko god od nas da izađe pokušaćemo da izvučemo pobedu, ako ne na znanje, onda na motivaciju. Oni imaju sjajan dubl, ali finale je i nikad se ne zna – poručila je Ivanovićeva.
Ana je rekla i da su joj prilično pomogli saveti počasnog predsednika TSS Slobodana Živojinovića uoči meča.
-Razgovarao je sa nama, dao nam neke savete, mene je konkretno posavetovao da ‘sečem’ uglove na reternu i pokušavala sam da to uradim. Sve u svemu imala sam dobru taktiku, dosta sam dobro ‘čitala igru’, a dodatni podstrek bio mi je to što sam videla da ona ima problema sa tim – zaključila je Ivanovićeva.
Povezana vest:  WTA RANG LISTA, Ivanovićeva napredovala za jedno mesto, novi pad Jovanovske