Novak_Djokovic_London_2012

ATP LONDON
Đoković sjajno započeo nastup na završnom mastersu
 
Srpski teniser Novak Đoković uspešno je startovao na završnom turniru sezone u Londonu pošto je večeras u prvom kolu A grupe savladao Francuza Žoa-Vilfreda Congu sa 2:0 u setovima – 7:6 (7:4), 6:3.
Od danas ponovo prvorangirani teniser sveta nastavio je seriju pobeda nad Congom i dobio i peti duel zaredom, koliko su odigrali ove godine. Večerasnji je bio njihov ukupno 14 međusobni meč, a Đoković sada vodi sa 9:5.
Srbin i Francuz opravdali su očekivanja ispunjenog gledališta prikazavši sjajan tenis i neizvesnu borbu, posebno u prvom setu. Završen je očekivanim taj brejkom, gde je Đoković bio umešniji i sigurniji, pa je zasluženo došao do prednosti.
Gubitak iscrpljujućeg seta uticao je da Conga padne na psihološkom planu, što je Đoković iskoristio i već na startu drugog poveo je na protivnički servis. Srpski teniser u nastavku duela delovao je samouvereno, nametnuo je inicijativu i odgovarajući ritam, tako da Francuz nije imao rešenja za eventualni preokret.
Kada je Đoković poveo sa 5:3 bilo je jasno da Conga nema nikakvih šansi da dostigne prednost. Srpski teniser u velikom stilu okončao je borbu nakon jednog sata i 40 minuta odlične igre.
U nastavku turnira Đoković igra protiv Čeha Tomaša Berdiha, a u poslednjem kolu A grupe protiv Britanca Endija Mareja.
Povezana vest:  Đoković u četvrtfinalu Ju Es Opena