novak_djokovic_pariz_2012_1

Đoković: Conga je bio bolji u prvom setu
 
Najbolji teniser sveta Novak Đoković pobedom je započeo učešće na završnom turniru sezone u Londonu savladavši Žoa-Vilfreda Congu, ali je posle meča priznao da je Francuz bio bolji u prvom setu.
Đoković je u prvom kolu A grupe pobedio Congu posle velike borbe rezultatom 7:6 (7:4), 6:3.
-Da budem iskren, on je bolje igrao u prvom setu. Međutim, uspeo sam da ostanem mentalno jak, borio sam se i na kraju ostvario cilj. Zadovoljstvo je ponovo igrati na ovom turniru, zaista se radujem tome i uživam u atmosferi. Ovo je važna pobeda za mene – izjavio je Đoković, dodajući da je bio veoma oprezan, znajući da je Conga, kako je naveo, „nepredvidiv igrač“.
-On je teniser koji lako može da se vrati u meč. Ima sjajan servis, snažne udarce sa osnovne linije i veoma je nepredvidiv. Zbog toga sam nastojao da budem skoncentrisan tokom celog meča, bilo je neizvesno do kraja – naveo je Srbin, koji je od danas ponovo na svetskom tronu.
-Nadam se da ću nastaviti sa dobrim igrama. Nema lakih mečeva i nema favorita, ovo je poslednji turniru u godini. Meni je ova pobeda važna pre svega na psihološkom planu – rekao je Đoković.
Povezana vest:  Tipsarević, Troicki i Jankovićeva eliminisani s Ju Es opena