Novak_Djokovic_US_2012

Đoković: Nije moglo bolje na kraju sezone

 

Srpski teniser Novak Đoković rekao je posle trijumfa na završnom mastersu u Londonu da on i njegov tim nisu mogli na bolji način da okončaju sezonu. Đoković je večeras posle maestralne igre savladao u finalu Švajcarca Rodžera Federera sa 7:6 (8:6), 7:5 i osvojio ukupno 34. ATP trofej u karijeri.

Povezana vest:  Đoković večeras na terenu

-Uvek je velika čast i zadovoljstvo igrati protiv Federera. Večeras smo se nadmudrivali do krajnjih granica. Ovo je vrhunac svih turnira, završetak je sezone, nadam se da ste uživali u dobrom tenisu – izjavio je srpski teniser odmah posle meča.

Đoković je zabeležio ukupno 75. pobedu u 2012. godini u kojoj je osvojio šest titula – Australijan Open, masterse u Majamiju, Torontu, Šangaju i Londonu i turnir u Pekingu.

Povezana vest:  Troicki eliminisan sa turnira u Brizbejnu

-Ovo je bila fantastična sezona za mene. Moj tim i ja nismo mogli na bolji način da počnemo i završimo sezonu – rekao je Đoković, koji je trijumfom u Londonu osvojio novih 1.500 bodova i uvčvrstio se na čelu ATP liste.

Federer je priznao da je Đoković zasluženo slavio 13. put u njihovom 29. međusobnom okršaju.

Povezana vest:  Ana Ivanović bez borbe u osmini finala Sinsinatija

-Čestitam Novaku na pobedi i na neverovatnoj godini. Ja sam takođe imao sjajnu sezonu, ali večeras nisam mogao bolje od onoga što sam pružio. Ovo je za sve nas oduvek bio veliki turnir, nadam se da ću sledeće godine ponovo biti ovde – rekao je Federer.