serbian_open_kznSERBIAN OPEN 2010

Vavrinka, Kveri, Izner, Karlović i drugi na Dorćolu

 

Svi najbolji srpski teniseri i ove godine će učestvovati na Srbija Open turniru na terenima sportskog centra „Milan Gale Muškatirović“ na Dorćolu, na kome će nastupiti barem osam igrača koji su trenutno među najboljih 50 na svetu.

Prvi nosilac i branilac titule biće drugi teniser sveta Novak Đoković, a beogradska publika će, kako su na današnjoj konferenciji za novinare objavili organizatori turnira, moći da vidi i preostale srpske reprezentativce: Viktora Troickog, Janka Tipsarevića i Nenada Zimonjića.

Prisutni će biti i reprezentativci SAD Džon Izner i Sem Kveri, koji su ranije ovog meseca u Beogradu izgubili od Srbije u prvom kolu Svetske grupe Dejvis kupa, kao i Stanislas Vavrinka, 23. igrač na ATP rang listi i 29. teniser sveta Ivo Karlović iz Hrvatske.

Povezana vest:  Đoković: Odigrao sam najbolje u najvažnijem trenutku

„Ponosni smo na listu igrača“, kazao je direktor turnira Goran Đoković, dodavši da će u Beogradu igrati i 40. teniser sveta Igor Andrejev iz Rusije, 43. igrač na ATP listi Lukaš Kubot iz Poljske i četiri pozicije slabije plasirani Italijan Andreas Sepi.

Takmičiće se i Fabio Fonjini, Jevgenij Koroljev, Orasio Sebaljos, Olivije Rokis, Leonardo Majer, Floran Sera, Majkl Rasel, Karol Bek, kao i nekada sedmi, a sada 74. teniser sveta Rišar Gaske iz Francuske.

Promoter turnira biće bivši šampion Otvorenog prvenstva Australije i Ju-Es Opena, sada penzionisani ruski teniser Marat Safin.

-Marat je već bio u Beogradu. Dopada mu se noćni život ovde – naveo je kroz osmeh Goran Đoković, stric drugog tenisera sveta.

Povezana vest:  Ðoković: Dobar servis mi donosi lake poene

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas izrazio je uverenje da će turnir biti još uspešniji nego na svom debiju prošle godine, kada ga je Asocijacija teniskih profesionalaca (ATP) proglasila za najbolji na svetu u svojoj kategoriji, takozvanoj seriji 250.

-Biće ovo još bolji turnir, sa još boljim igračima. Nadam se da će Đokoviću biti teže da pobedi nego prošle godine. Šteta što je Đoković (prošlog meseca) odbranio titulu na turniru u Dubaiju, pa neće to prvi put učiniti upravo ovde u Beograd – kazao je nasmejani Đilas.

Direktor zlatnog sponzora turnira Telekoma Branko Radujko istakao je da će ta kompanija i ubuduće pomogati Srbija Open, bez obzira na jenu najavljenu privatizaciju.

Srbija Open će se igrati od 1. do 8. maja, a prvi mečevi glavnog žreba zakazani su za 3. maj. Ulaz na sve mečeve, osim na one na centralnom terenu, čiji će kapacitet ove godine biti povećan na 10.000 mesta, biće besplatan.

Povezana vest:  Troicki u drugom kolu Toronta

 

Zvanični spisak, za sada je:

Novak Đoković (Srbija, 2)

Džon Isner (SAD, 21)

Stanislas Vavrinka (Švajcarska, 23)

Sem Kveri (SAD, 25)

Ivo Karlović (Hrvatska, 29)

Viktor Troicki (Srbija, 35)

Janko Tipsarević (Srbija, 36)

Igor Andrejev (Rusija, 40)

Lukas Kubot (Poljska, 43)

Andreas Sepi (Italija, 47)

Fabio Fonjini (Italija, 54)

Jevgeni Korolev (Kazahstan, 56)

Horacio Zebaljos (Argentina, 58)

Olivier Rohus (Belgija, 59)

Leonardo Majer (Argentina, 60)

Florent Sera (Francuska, 61)

Majkl Rasel (SAD, 68)

Rašar Gaske (Francuska, 74)

Karol Bek (Slovačka, 78)