nole pariz 2ATP MAJAMI

Đoković izgubio od Rohusa

 

Drugi reket sveta i najbolji srpski teniser Novak Đoković, na opšte iznenađenje, izgubio je od Olivijea Rohusa sa 2:1 u setovima (6:2, 6:7(7), 6:4) u drugom kolu Masters turnira Serije 1.000 u Majamiju.

Đoković, je na turniru bio postavljen za drugog nosioca a poražen je u drugom kolu od 59. igrača na ATP listi Belgijanca Olivijea Rohusa. Ovo je bio četvrti međusobni duel srpskog i belgijskog tenisera i treći trijumf Rohusa. Meč je trajao dva časa i 55 minuta.

Povezana vest:  Lajović bez glavnog žreba u Sao Paulu

Đoković je loše počeo meč i prvu deonicu izgubio sa 6:2. U prvom setu Nole je napravio veliki broj grešaka a Belgijanac je iskoristio lošu igru srpskog tenisera i prvi set dobio. Velika borba viđena je u drugom setu, a oba igrača su napravila nekoliko brejkova. Pri vođstvu Đokovića od 5:4 u drugom setu meč je prekinut zbog kiše, ali je nastavljen posle pauze od više od pola sata. Novak se i u nastavku meča mučio, ali je uspeo da dobije drugi set tek u tajbrejku rezultatom 7:6 (9:7).

Povezana vest:  ROLAN GAROS 2014, Đoković lako u drugom kolu Rolan Garosa

Belgijanac je na početku trećeg seta napravio brejk i poveo 2:0. Đoković je uzvratio ribrejkom, ali je Belgijanac ponovo oduzeo gem na servis srpskog asa. Rohus je poveo sa 4:1, i 5:3 a imao je servis za meč ali je Đoković napravio brejk i smanjio na 5:4. Činilo se da će se Novak izvući iz krize i da će trijumfovati ali je Belgijanac ponovo oduzeo gem na servis srpskog tenisera i zasluženo stigao do trijumfa.

Povezana vest:  Nadal furiozno do trijumfa nad Fererom