Rafael_Nadal_majami_2012

Rafael Nadal nervozan zbog povratka na teren
 
Španski teniser Rafael Nadal izjavio je danas da je nervozan zbog povratka na teren posle sedmomesečne pauze zbog povrede kolena i dodao da je svestan da je potrebno vreme pre nego se vrati u vrhunsku formu.
-Imam određene sumnje, ali to je normalno. Razgovaram o svom kolenu s doktorima i naravno da se plašim kako će ono da reaguje kada istrčim na teren. Ali, mogu samo da imam poverenje u lekare i da verujem u sebe i da će sve da bude u redu – rekao je Nadal francuskoj televiziji Kanal plus.
Ovaj 26-godišnji Španac će igrati na egzibicionom turniru u Abu Dabiju 27. decembra, što će mu biti prvi meč od kada je povredio koleno u junu na Vimbldonu.
Povreda je sprečila Nadala da odbrani zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Londonu, gde je trebao da nosi zastavu Španije na ceremoniji otvaranja.
On je takođe morao da se povuče sa Ju-Es Opena i finala Dejvis kupa protiv Češke, koje su njegovi saigrači iz reprezentacije izgubili.
-Spreman sam da prihvatim da na početku ponovnog igranja moje koleno neće na pravi način odgovoriti i da možda neće biti nimalo lako. Moraću polako da idem i više da se odmaram prva tri meseca – rekao je Nadal.
Španski teniser je rekao da želi i da se nada da će potpuno biti spreman u aprilu za turnir Masters serije u Monte Karlu gde je prethodnih godina dominirao i osvojio osam uzastopnih titula.
I pored toga što je pauzirao više od pola godine, Nadal je uspeo da zadrži dobru poziciju na ATP listi, pa je sezonu završio na četvrtom mestu, iza Novaka Đokovića, Rodžera Federera i Endija Marija.
 
 

Povezana vest:  DAVIS CUP 2013, Srbija - Belgija 3:1