ana_ivanovic_arena_feb2010WTA MAJAMI

Još jedan poraz Ane Ivanović

Ana Ivanović završila takmičenje u Majamiju pošto je pretprela poraz Agnješke Radvanske sa 0:2 (5:7, 5:7).
Ivanovićeva i Radvanska kao da su izašle na teren sa namerom da pokažu koja će više servisa izgubiti. Meč trećeg kola Majamija, između nekadašnje teniske broj 1 i Poljakinje koja je trenutno sedma na WTA listi, doneo je veliki broj brejkova, pregršt grešaka, ali razlog za brigu i jednoj i drugoj.
Naša teniserka je od igračice koja je imala jedan od najboljih servisa na svetu došla do situacije u kojoj je svaki osvojeni servis prava senzacija. U prvom setu, koji je izgubila sa 7:5 je dobila samo jedan od šest servisa. Spasila je set loptu, vratila brejk za 5:5, ali je odmah dala novu šansu rivalki koja je to vešto iskoristila.
U drugom setu Ana je imala šansu da se vrati u meč, vodila je sa 3:0, ali je ponovo dozvolila Radvanskoj da dođe do daha i za kratko vreme bilo je 3:3. Potom je, nekako zadržala servis i zaustavila seriju rivalke.Ali šseti nosioc turnira nija dozvolila da je Ana iznendi i stiže do pobede koja je vodi u osminu finala gde će se sresti sa Jaroslavom Švedovom iz Kazahstana, koja je pobedila Nemicu Andreu Petković sa 2:1.
Ana problem sa servisom je izuzetno zabrinjavajući i ona će morati pod hitno nešto da uradi po tom pitanju ako misli da se vrati u sam vrh ženskog tenisa. Možda je sreća u nesreći što u drugom delu sezone Ana nema mnogo poena da brani pa će joj to biti prilika da rasterećneo zaigra uz nadamo se mnogo bolji servis. 
Nagradni fond turnira je 4.500.000 dolara, a pobednici će pripasti 700.000 dolara.

Povezana vest:  Đoković zaradio milion i petsto hiljada dolara