Novak_Djokovic_Ana_Ivanovic_Hopman_Cup_2013
HOPMAN KUP
Srbija u velikom stilu pobedila Nemačku za finale
 
Teniska reprezentacija Srbije plasirala se u finale Hopman kupa pošto je danas ostvarila maksimalnu pobedu od 3:0 protiv Nemačke u trećem meču A grupe.
 Treći poen je Srbiji doneo miks dubl Novak Đoković – Ana Ivanović koji je bio bolji od nemačkog para Tatjana Malek – Tanasi Kokinakis sa 6:2, 7:5.
 Prethodno su Srbiji mesto u finalu obezbedile pobede Đokovića nad Tomijem Hasom od 6:2, 6:0 i Ivanović nad Malek rezultatom 6:0, 6:1.
 Meč protiv Nemačke protekao je u pravoj egzibicionoj atmosferi u kojoj je Đoković do suza zasmejavao publiku, pritom ne gubeći koncentraciju kojom je uz raspoloženu Anu Ivanović došao do pobede.
 Pored raskošnog talenta, još jednom je teniski mađiončcar uz svesrdnu pomoć Ane Ivanović, pokazao da raspolaže i duhovitošću, jednim od izvora uspeha kojima je 2012. završio kao najbolji sportista sveta.
 Naš teniser je tokom meča igrao „piljke“ sa lopticama, plesao „gangnam stajl“, pričao tokom meča sa protivnikom „preko mreže“, ali je pritom – pogađao sve što je naumio.
 Srpski i nemački teniseri su ovaj vrhunski meč začinili i epizodom u kojoj su dali skupljačima loptica da malo igraju, dok je Đokovich preuzeo njihovu ulogu, na kojoj bi mu pozavideo i Mister Bin.
 Srbija u finalu igra protiv Španije u subotu od 10,45 sati po našem vremenu.
Povezana vest:  ROLAN GAROS 2013, Janković i Lučić-Baroni zaustavljene u dublu