janko_tipsarevic_cenaj_2011_11

Tipsarević: Konačno sam uspeo da trijumfujem u Čenaju

 

Srpski teniser Janko Tipsarević rekao je posle pobede protiv Španca Roberta Bautiste – Ahuta da je srećan jer je konačno uspeo da osvoji ATP turnir u Čenaju. Tipsareviću je titula u Čenaju četvrta u karijeri (Kuala Lumpur, Moskva i Štugart), a nadomak trijumfa bio je prošle godine kada je u finalu izgubio od Kanađanina Miloša Raonića.

Povezana vest:  Serena Vilijams u polufinalu

-Konačno sam uspeo, ovde igram šest godina i prošli put sam bio nadomak trijumfa. Mogao sam da osetim pobedu, ali nisam uspeo. Nisam se uspaničio kada je Roberto osvojio prvi set, bio je bolji i dominantan u tom delu igre, ali uspeo sam da se saberem i korak po korak vratim u meč – rekao je Tipsarević posle pobede od 3:6, 6:1, 6:3.

Povezana vest:  Jelena Janković nazadovala 10 mesta na WTA listi

On je zahvalio organizatorima turnira i obećao ljubiteljima tenisa u Čenaju da će nastaviti da dolazi u Indiju. Manje poznati Španac, 80. teniser na svetu, rekao je da je presrećan zbog načina na koji je startovao u 2013. godini.

-Igrao sam najbolji tenis u životu. Ovo je moje prvo finale u karijeri i uvek ću ga pamtiti. Protiv Berdiha sam odigrao prvi meč protiv tenisera iz top 10, danas sam bio neverovatan u prvom setu, ali nisam se najbolje osećao u nastavku meča – rekao je Bautista – Ahut.

Povezana vest:  Đoković izgubio od Pera u drugom kolu mastersa u Majamiju