Bojana_Jovanovski_2012_1

Jovanovski: Nadam se da je došlo moje vreme

Srpska teniserka Bojana Jovanovski rekla je danas da joj neće biti lako protiv Marije Tereze Toro-Flor na startu Australijan opena, ali je istakla da se nada kako može da napravi iznenađenje na prvom gren slem turniru u sezoni.
-Australijan open u ovom trenutku za mene predstavlja prvu veliku priliku da proverim svoje trenutne mogućnosti i uočim koje još nove elemente igre nisam u potpunosti usvojila. U prvom kolu igram protiv Toro-Flor sa kojom sam se nedavno sastala u Hobartu i znam da neće biti nimalo lako pobediti istu protivnicu dva puta za tako kratko vreme – kazala je Jovanovski posle žreba u Melburnu. 
Ukoliko „preskoči“ špansku teniserku Jovanovski će se u drugom kolu sastati sa pobednicom meča Mirjana Lučić (Hrvatska) – Lusi Šafarova (Češka), a u sledećoj rundi suparnica će joj, najverovatnije, biti 12. nosilac, Nađa Petrova iz Rusije.
-Uvek se trudim da gledam samo prvi naredni meč, ali ne mogu da se oduprem utisku da postoji šansa za meč protiv Šafarove koja je u finalu FED kupa igrala fenomenalno i protiv Ane i protiv Jelene. Svaki gren slem u orbitu lansira neku novu igračicu. Nadam se da je došlo vreme da ove godine to budem ja. Dobro se osećam i jedva čekam da turnir počne – zaključila je Jovanovski. 
Turnir u Melburnu počinje u ponedeljak i trajaće do 27. januara.

Povezana vest:  Kecmanović na Mastersu u Kini