janko_tipsarevic_cenaj_2011_11

AO 2013

Tipsarević u drugom kolu Australijen Opena

 

Srpski teniser Janko Tipsarević plasirao se u drugo kolo Otvorenog prvenstva Australije, pošto je danas savladao domaćeg igrača Lejtona Hjuita sa 7:6 (7:4), 7:5, 6:3. Tipsarević je u meču sa Hjutom pokazao da mu je mentalna snaga sada možda i najjače tenisko oružje.

Posle tesno dobijenog prvog seta u taj brejku, izgledalo je da će Tipsarević da poklekne u nastavku meča, pošto je Hjuit ekspresno poveo sa 3:0, uz višak od dva brejka.

Povezana vest:  Vreme je da se u Parizu opet čuje "Bože pravde"

Tada je došao do izražaja Tipsarevićev mentalni adut, kojim je prvo vratio jedan brejk (3:1), a onda nadoknadio prednost protivnika od 5:3 i u desetom gemu izjednačio – 5:5.

Ovaj preokret bio je dovoljan daTipsarević psihološki razoruža Hjuita i dobije sledeća dva gema za vođstvo od 2:0 u setovima.

Drugi reket Srbije je i u trećem setu zadržao dominaciju na terenu, jednim razornim forhendom brejknuo Hjuita u drugom gemu (2:0), a onda je svojim servisom zaokružio seriju od sedam uzastopnih gemova (3.0)

Povezana vest:  AO 2011, Klejsters deklasirala Safinu

Hjuit je ipak, uspeo da se oporavi od tog „nokdauna“, vratio jedan brejk (3:2) izjednačio i vratio sebi nadu da će možda naći izlaz iz matne mreže srpskog tenisera.

Tipsarević mu međutim, nije dozvolio preokret., napravio je brejk u osmom gemu (5:3) i svojim servisom stavio tačku na meč. Tipsarević će u drugom kolu igrati protiv Slovaka Lukaša Lackog koji je na startu savladao Žila Milera iz Luksemburga sa 6:2, 6:4, 7:6 (7:3). Tipsarević u međusobnim duelima vodi protiv Lackog sa 1:0.

Povezana vest:  Kvitova ubedljiva protiv Bušar za drugu titulu na Vimbldonu