rodzer_federer_rim

AO 2013

Pobede favorita na početku takmičenja na AO

Švajcarski teniser Rodžer Federer plasirao se u drugo kolo Otvorenog prvenstva Australije u Melburnu, pošto je danas pobedio Francuza Benou Pairea sa 3:0 u setovima (6:2, 6:4, 6:1). Drugi nosilac Federer, koji će u Melburnu pokušati da osvoji svoju 18. grend slem titulu, a petu na Australijan openu, u drugom kolu igraće protiv boljeg iz duela Izraelca Dudija Sele i Nikolaja Davidenka iz Rusije. 
Branilac titule Beloruskinja Viktorija Azarenka plasirala se u drugo kolo pobedom protiv Rumunke Monike Nikulesku sa 6:1, 6:4. Prva teniserka sveta će u drugom kolu igrati protiv Grkinje Elene Danilidu, koja je pobedila Čehinju Karolinu Pliskovu sa 7:5, 5:7, 6:4. 
Očekuje se da će najveći protivnik Azarenki za osvajanje trofeja biti Serena Vilijams. Azarenka je izgubila 11 od ukupno 12 mečeva protiv Amerikanke. 
-Čula sam da je pobedila bez izgubljenog gema, pa o kakvoj se to povredi radi? – pitala je novinare Azarenka. 
Amerikanka Serena Vilijams pobedila je Rumunku Edinu Galovic-Hal sa 6:0, 6:0. To je bila njena 35. pobeda u poslednjih 36 mečeva na Australijan openu. Treća teniserka sveta je u prvom setu imala problema sa povredom desnog članka. 
Ona će u drugom kolu igrati protiv Španjolke Garbine Muhuruze, koja je bila bolja od Slovakinje Magdalene Ribarikove sa 4:6, 6:1, 14:12. U tom meču treći set trajao je dva sata i devet minuta. 
-Izaći ću na teren. Neću se takmičiti samo ako mi se desi nešto ozbiljno. Živa sam, srce mi kuca. Biću dobro – rekla je Vilijams. 
-Na Australijan openu sam tokom godina igrala povređena i uspevala da stignem do završnica. Ovo je za mene još jedna stranica lepe price koju ću jednog dana pričati unucima – dodala je ona. 
Britanac Endi Marej plasirao se u drugo kolo pobedom protiv Holanđanina Robina Hasea sa 6:2, 6:4, 6:1. Marej je rekao da oseća manji pritisak na grend slem turnirima, nakon što je prošle godine osvojio Ju Es open i tako postao prvi Britanac posle Freda Perija 1936. godine kome je to pošlo za rukom. 
-Sada mogu da pokušam da se koncentrišem na drugi deo moje karijere. Dobro sam počeo i zadovoljan sam što sam pobedio posle tri seta – rekao je 25-godišnji teniser.

Povezana vest:  ČELENDŽER SENT BRIK, Pašanski u glavnom žrebu, Ćirić poražen u prvom kolu