janko_slavi_majami_2012

AO 2013

Tipsarević u trećem kolu Melburna

Srpski teniser Janko Tipsarević plasirao se u treće kolo Otvorenog prvenstva Australije pošto je danas posle prave drame savladao Slovaka Lukaša Lackog sa 6:3, 6:4, 3:6, 4:6, 7:5 posle tri sata i 51 minuta igre. Posle ubedljivog starta i vođstva od 2:0 u setovima Tipsarević je naglo popustio, dozvolio Lacku da izjednači u setovima, ali se u odlučujućim trenucima vratio u igru i na kraju, u triler završnici iskoristio treću meč loptu.
Slovački teniser je iskoristio pad u igri Tipsarevića, čija je koncentracija naglo popustila u trećem setu, narocito kada se iznervirao posle jedne lopte koja je završila u mreži. 
Taj kiks izbacio je iz ravnoteže Tipsarevića koji je potpuno prepustio inicijativu Slovaku. Lacko je stabilizovao udarce, u petom gemu napravio brejk viška i potom poveo sa 4:2.
Tipsarević kao da je u tim trenucima bio u nokdaunu, servis mu je izgubio na preciznosti, što je Sobak obilato koristio i na kraju izjednačio u setovima.
Srpski teniser koji je do tada delovao potpunio demoralisano, okrenuo je list u petom odlucujućem meču.
Kao što je mali kiks na početku trećeg seta loše uticao na našeg asa, tako je sada i jedan razorni as pokrenuo njegove „motore“. Tipsarević posle spašene brejk lopte u trećem gemu za vođstvo od 2:1 potpuno preokreće sliku na terenu, dolazi do vođstva od 5:2, ali onda prpušta dve meč lopte na servis protivnika (5:3), potom gubi sledeće dva (5:5).
Naš teniser je ipak, smogao snage da osvoji gem svojim početnim udarcem (6:5) i na kraju iskoristi treću meč loptu. Tipsarevcih u narednom kolu igra protiv Francuza Žilijena Benetoa koji je bio bolji od zemljaka Eduara Rožera Vazelana sa 4:6, 7:5, 7:6 (7:5), 7:6 (7:5).
Tipsarević je do sada dva puta igrao sa Benetoom i rezultat je izjednačen.

Povezana vest:  Đoković: Težak meč, nadam se polufinalu