rodger_federer_4

Federer: Ranije nije bilo ovoliko trkača u tenisu

Bivši najbolji teniser sveta Švajcarac Rodžer Federer rekao je danas da se „beli sport“ mnogo promenio u odnosu na vreme kada je on počinjao karijeru.
-Stvari su se promenile, reketi, žice, protivnici. Kada sam počinjao, morao sam igru da spemam za Samprasa, Agasija i takve tenisere, a ne za trkače. Tereni su bili brži, sada je drugačije, mnogo je lakše pronaći uglove. Tokom vremena sam morao da se prilagođavam novim uslovima i srećan sam jer sam uspeo da duže vreme ostanem u vrhu – rekao je Federer u Melburnu.
On je otkrio da je u mladosti često koristio video snimke kao pripremu za naredni meč, ali da se sada uglavnom koncentiše na svoju igru.
-Verujem u sebe i ne volim da se fokusiram na protivnika, šta radi dobro, a šta loše. U svakom trenutku znate šta možete da očekujete i važno je da u ključnim trenucima budete samouvereni i odreagujete najbolje – dodao je 31. godišnji teniser. 
Federer je danas pobedio Nikolaja Davidenka iz Rusije sa 6:3, 6:4, 6:4 i izborio plasman u treće kolo Australijan opena, gde će mu protivnik biti domaći teniser Bernard Tomić.

Povezana vest:  VIMBLDON 2012, Ðoković: Vimbldon nije generalna proba za OI