novak_djokovic_conga

AO 2013

Đoković u osmini finala

 

Najbolje rangirani teniser sveta Novak Đoković plasirao se u četvrto kolo Otvorenog prvenstva Australije, pošto je prošle noći pobedio Čeha Radeka Štjepaneka sa 3:0 (6:4, 6:3, 7:5).Prvi nosilac Australijan opena, lako je počeo meč na svoj servis, ali je u istom ritmu igrao je i Čeh svoje gemove.

U šestom gemu prvog seta, Đoković je bio najbliži brejk loptama, ali Štjepanek odličnim servisima nije dozvolio Đokoviću da dođe do brejka.Čeh je u narednom servis gemu Đkovića prvi došao do brejk lopti, ali ih nije iskoristio.

Povezana vest:  Ðoković predvodi Srbiju na Dejvis kupu u Madridu

Trostruki pobednik australijskog turnira je u 10. gemu prvog seta došao do prvih brejk lopti, od kojih je iskoristio drugu i okončao taj deo igre u svoju korist sa 6:4.U istom ritmu igrao se i drugi set, a jedinu brejk loptu, u osmom gemu, iskoristio je teniser iz Srbije i poveo sa 5:3.

Đoković je potom lako na svoj servi došao do prednosti od 2:0 u setovima.Treći set doneo je više uzbuđenja nego prva dva, a Đoković je u prvom gemu koji je trajao 15 minuta, imao četiri brejk lopte, ali nije uspeo da ih realizuje.

Povezana vest:  ATP MADRID, Poraz Zimonjića i Nestora u borbi za trofej

Pri rezultatu 2:2, Đoković je došao do pete šanse u setu da oduzme servis, ali je Štjepanek servis vinerom spasio brejk šansu. Čeh, 31. nosilac na Otvorenom prvenstvu Australije, u osmom gemu seta je došao do druge brejk lopte koju nije iskoristio, a potom su obojica s nulom osvojila svoje naredne servise.

Đoković je pri rezultatu 5:5 došao do tri brejk lopte, od kojih je iskoristio drugu i došao u situaciju da servira za meč. On je lako u narednom gemu osvojio svoj servis i tako se plasirao u osminu finala, gde će se sastati sa boljim iz meča između Sema Kverija iz SAD i Švajcarca Stanislasa Vavrinke. Meč je trajao dva sata i 22 minuta.

Povezana vest:  ATP INDIJAN VELS, Tipsarević i Kubot u drugom kolu