djokovic_07_07
AO 2013
Đoković: Vavrinka je pođednako zaslužio pobedu
 
Prvi teniser sveta Novak Đoković rekao je posle današnje pobede protiv Stanislasa Vavrinke u osmini finala Otvorenog prvenstva Australije da je Švajcarac pođednako zaslužio da trijumfuje u tom meču.
-Teško je naći reči… Stanislas je pođednako zaslužio da bude pobednik ovog meča. Ima moje puno poštovanje – rekao je Đoković posle pobede sa 3:2 u setovima (1:6, 7:5, 6:4, 6:7, 12:10), u duelu
koji je trajao nešto više od pet sati.
Đoković je istakao da se oseća kao da je odigrao finale, iako je meč sa Vavrinkom tek na polovini turnira. -Vavrinka je bio izuzetno agresivan na terenu, a ja sam samo pokušavao da izdržim tempo. Ovo je prolazni put na turniru, svestan sam toga, ali se osećam kao da je finale za mene. Ovo mi mnogo znači, a i njemu – kazao je Đoković.
On se zahvalio publici koja je ostala da odgleda meč do kraja, iako je on po lokalnom vremenu završen oko dva sata posle ponoći.
-Neverovatno je da je toliko ljudi ostalo u publici do skoro dva ujutro. To mi je vratilo uspomene na meč protiv Rafaela Nadala od pre 12 meseci – rekao je srpski teniser.
Đoković će u četvrtfinalu prvog gren slem turnira u sezoni igrati protiv šestog tenisera sveta, Čeha Tomaša Berdiha.
 
 
Povezana vest:  Serena Vilijams: Sad bih igrala i Indian Vels, samo da igram!