viktorija_azarenka

Pobede Azarenke, Kuznjecove i Šardija

Branilac titule Beloruskinja Viktorija Azarenka plasirala se danas u četvrtfinale Otvorenog prvenstva Australije u Melburnu pošto je pobedila Ruskinju Jelenu Vesninu sa 2:0 u setovima (6:1, 6:1). 
-Bliži se… Svaki meč je priprema za prave bitke koje tek sada počinju – rekla je Azarenka, kojoj je za pobedu protiv 47. teniserke sveta bilo potrebno samo 57 minuta. 
Azarenka će u četvrtfinalu igrati protiv Ruskinje Svetlane Kuznjecove, 75. na WTA listi. Osvajačica Ju Es opena 2004. i Rolan Garosa pet godina kasnije, je u osmini finala pobedila 10. nosioca, Dankinju Karolinu Voznijacki sa 6:2, 2:6, 7:5. 
-Azarenka je teška protivnica. Ali, nemam šta da izgubim, ona je pod pritiskom. Znam da mogu da joj napravim probleme, daću sve od sebe i pokušati da uživam – rekla je Kuznjecova. 
Francuski teniser Žeremi Šardi je do plasmana u četvrtfinale došao pobedom protiv Italijana Andreasa Sepija sa 5:7, 6:3, 6:2, 6:2. Šardi, koji je u trećem kolu pobedio Argentinca Huana Martina Del Potra, će u četvrtfinalu igrati protiv trećeg igrača sveta Britanca Endija Mareja, koji je bio bolji od Francuza Žila Simona posle tri seta, 6:3, 6:1, 6:3. 
Sedmi nosilac Žo Vilfred Conga pobedio je sunarodnika Rišara Gaskea sa 6:4, 3:6, 6:3, 6:2. Conga će u četvrtfinalu igrati protiv pobednika meča drugog nosioca Švajcarca Rodžera Federera i Kanađanina Miloša Raonića, koji je postavljen za 13. nosioca.

Povezana vest:  Tipsarević u četvrtfinalu