Novak Djokovic Monday

AO 2013

Đoković pregazio Ferera, naredu još jedno finale

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se danas u finale Otvorenog prvenstva Australije u Melburnu, pošto je pobedio petog tenisera sveta Španca Davida Ferera sa 3:0 u setovima (6:2, 6:2, 6:1). Đoković je tako postao tek šesti teniser u Open eri koji se četvrti put plasirao u finale Australijan opena. Pre njega to je uspelo Stefanu Edbergu i Rodžeru Federeru, koji su pet puta igrali u finalu tog turnira i Andreu Agasiju, Ivanu Lendlu i Matsu Vilanderu, koji su se četiri puta borili za trofej u Melburnu. 
Đoković je igrao sigurno u prvom setu, pogotovo u gemovima na svoj servis. U petom gemu oduzeo je servis protivniku i ubrzo poveo sa 4:2. On je, zatim, napravio još jedan brejk, da bi naredni gem osvojio bez izgubljenog poena i posle 29 minuta poveo je u meču. 
Sa dobrom igrom srpski teniser nastavio je i u drugom setu. Ponovo je Ferer imao velikih problema u gemovima na Đokovićev servis, ali ni prilikom svog nije bio naročito siguran, pošto je prvi igrač sveta dva puta uspeo da mu oduzme servis, u trećem i petom gemu i lako je poveo sa 2:0. 
Prvi teniser sveta je ubedljiv bio i u nastavku, dozvolio je protivniku da osvoji samo jedan gem i za sat i 32 minuta igre izborio plasman u finale. Đoković će u finalu igrati protiv boljeg iz duela drugog i trećeg tenisera sveta, Švajcarca Rodžera Federera i Britanca Endija Mareja.
Ako Đoković trijumfuje na Australijan openu postaće prvi teniser u Open eri koji je tri puta uzastopno osvajao taj trofej. Srpski teniser je do sada odigrao 29 mečeva protiv Federera i pobedio 13 puta. Poslednji meč igrali su prošle godine u finalu završnog ATP turnira, kada je pobedio Đoković sa 7:6, 7:5. 
Protiv Mareja, Đoković je igrao 17 puta i pobedio je u 10 mečeva. Poslednji put igrali su u grupnoj fazi takmičenja na završnom ATP turniru, kada je prvi teniser sveta pobedio sa 4:6, 6:3, 7:5.

Povezana vest:  Jeremić postao predsednik UTPS iz državnih razloga