janko 3Srbija bez Tipsarevića protiv Belgije u Dejvis kupu

Srpski teniser Janko Tipsarević otkazao je danas učešće u prvom kolu Dejvis Kupa protiv selekcije Belgije zbog povrede stopala koju je zadobio na Australijan openu.
Tipsarević je odluku da propusti meč protiv Belgije saigračima iz reprezentacije i selektoru Bogdanu Obradoviću saopštio nakon konsultacija sa lekarom i svojim stručnim timom.
-Veoma sam razočaran i tužan što sam prvi put nakon 14 godina kontinuiranog igranja za Dejvis Kup reprezentaciju Srbije, prinuđen da se zbog povrede povučem iz tima sa kojim sam doživeo najlepše trenutke u karijeri. Do poslednjeg trenutka sam se nadao da će nešto da se promeni i da ću biti u stanju da protiv Belgijanaca pružim maksimum kao što sam to uvek radio za reprezentaciju Srbije – rekao je Tipsarević.
On je dodao da mu je teško, ali da se „takve stvari dešavaju kad se najmanje nadaš“.
-Srbija ima fenomenalan tim i u singlu i u dublu, imamo svetskog broja jedan, Novaka Đokovića koji je u sjajnoj formi, Viktora Troickog, koji je najbolje mečeve u karijeri odigrao upravo za reprezentaciju i Nenada Zimonjića, jednog od najboljih dubl igrača na svetu i siguran sam da je Srbija i bez mene svakako favorit za prolazak u naredno kolo – poručio je Tipsarević.
Dueli prvog kola Svetske grupe Dejvis kupa na programu su od 1. do 3. februara, a Belgija će dočekati selekciju Srbije u mestu Šalroa.

Povezana vest:  Zimonjić i Nestor osvojili titulu u Rimu