azarenka pehar
Azarenka srećna zbog osvojene titule u Melburnu
 
Beloruskinja Viktorija Azarenka izjavila je danas da je dobro koristila svoje šanse protiv Kineskinje Li Na u finalnom meču Otvorenog prvenstva Australije i da će joj iskustvo sa ovogodišnjeg turnira koristiti u karijeri.
Azarenka je odbranila titulu na Australijan openu pobedom protiv Li Na od 2:1 u setovima (4:6, 6:4, 6:3).
-Srećna sam. Ovo je bio dug i težak meč. Li igra odlično. Na žalost, desile su joj se neke stvari, ali to je sport. Zadovoljna sam, dala sam sve od sebe i koncentrisala sam se na svoju igru. To je ono što volim da radim – volim da se takmičim – rekla je Azarenka, koja je odbranom titule odbranila i prvo mesto na WTA listi.
-U ovakvim mečevima uvek morate da u važnim trenucima iskoristite svoje šanse. U drugom i trećem setu sam igrala bolje, ali je u prvom ona bila mnogo bolja. Morala sam da se prilagodim i da iskoristim ukazane šanse – dodala je Beloruskinja.
Ona je dodala da nije došla u Melburn da brani titulu, već da je ponovo osvoji.
-Glavni cilj je bio da osvojim titulu. Uopšte nije lako kada je na vas usmerena sva pažnja i svi mediji. Ali, ovo je novo iskustvo i mislim da sam ga dobro podnela. Mnogo ću naučiti i pokušati da napredujem, kao teniserka i kao osoba – rekla je Azarenka.
Dodala je da nije razmišljala o poziciji na WTA listi i da voli da igra pod pritiskom.
-Nisam ni pomislila na prvo mesto. Ali, tačno je da sam bila pod pritiskom, a ja volim tako da igram, zanimljivije je, jer vas tera da budete bolji. Neko to prihvata na negativan način, ali na mene utiče pozitivno – rekla je Azarenka.
Li je u dva navrata pala tokom meča, a Azarenka je rekla da je na trenutak to prevarilo.
-Osećate se loše kada se takve stvari dese i potpuno zaboravite da morate da igrate tenis, da morate da se takmičite i da morate da naterate protivnika da trči. Nisam očekivala da će se uspešno vratiti na teren posle toga – rekla je.
-Malo sam se prevarila, ali sama sam kriva. Drago mi je što sam uspela da ostanem koncentrisana i mirna, da uspešno udaram lopticu – dodala je beloruska teniserka.
Povezana vest:  AO 2014, Pobede Federera i Azarenke