viktor troicki (6)
DAVIS CUP 2013
Troicki i Gofan otvaraju meč Belgija – Srbija od 14 sati
 
Meč prvog kola Svetske grupe teniskog Dejvis kupa između reprezentacija Belgije i Srbije, koji počinje danas u gradu Šarlroa, od 14 sati otvoriće David Gofan i Viktor Troicki. Nakon tog duela na šljakastom terenu dvorane „Spiroudom“ sastaće se Olivije Rohus i Novak Đoković. U subotu je na programu meč dublova StivDarsis/Roben Bemelmans – Nenad Zimonjić/Viktor Troicki.
U nedelju se igraju preostala dva singl meča, s tim što će se Đoković sastati sa Gofanom, a Troicki sa Rohusom.
Sva tri dana takmičenje počinje u 14 sati po našem vremenu.
Najbolji teniser sveta Đoković izrazio je uverenje da će Srbija izboriti pobedu u duelu sa Belgijom, bez obzira što će igrati oslabljena jer zbog povrede izostaje Janko Tipsarević.
-Sećam se da sam izgubio peti meč protiv Belgije kada smo se poslednji put sastali 2005. godine. Znam da domaćin raspolaže sa četiri do pet odličnih igrača. Ipak, nadam se pobedi i pored odsustva Tipsarevića – izjavio je Đoković posle žreba.
On je istakao da se raduje ponovnom igranju za repezentaciju i da će dati sve od sebe da Srbija osvoji drugi trofej Dejvis kupa.
Đoković je kritikovao belgijske domaćine, tvrdeći da je teren u dvorani „Spiroudom“ jedan od najlošijih koje je video.
-Teren je zaista u katastrofalnom stanju i moramo da vodimo računa da se ne povredimo, Verujem, međutim, da će domaćini sve učiniti da ga osposobe do početka mečeva – rekao je Đoković, koji je u sredu doputovao u Šarlroa iz Australije, gde je treći put zaredom osvojio gren slem turnir u Melburnu.
Selektor Bogdan Obradović naglasio je da će pobednička energija Novaka Đokovća nositi čitav tim.
-Neverovatno je koliko se Novak brzo oporavio od dugog puta. U njemu je izuzetna snaga, koja je dokaz koliko voli da igra za svoju zemlju. Njegova pobednička energija nosiće sve nas u timu – rekao je Obradović, koji je takođe ocenio da su Belgijanci napravili ogroman propust posto teren, koji je pun rupa, apsolutno nije bezbedan.
Troicki se nada da će na otvaranju meča doneti vođstvo reprezentaciji Srbije.
-Volim Dejvis kup mečeve, jer tada dajem sve od sebe. Nadam se da ću doneti prvi bod Srbiji, a da ćemo posle prvog dana povesti sa 2:0 – rekao je drugi reket državnog tima, dodajući da mu predstojeći protivnik David Gofan nije nepoznat.
-Igrao sam jednom sa njim i znam šta mogu da očekujem. On je talentovan teniser koji čisto igra, dobro se kreće na terenu i sigurno je da neće biti lako protiv njega. Verujem, ipak, da mogu da ga pobedim – poručio je Troicki.
Pobednik meča između Belgije i Srbije u četvrtfinalu Dejvis kupa sastaće se sa boljim iz susreta SAD – Brazil.
Parovi prvog kola: Kanada – Španija, Italija – Hrvatska, Belgija – Srbija, SAD – Brazil, Francuska – Izrael, Argentina – Nemačka, Kazahstan – Austrija i Švajcarska – Češka.
Povezana vest:  Zvezdi titula ekipnog šampiona Srbije za seniore 2013.