obradovic PRE DRAW PRESS 02

DAVIS CUP 2013
Obradović: Zimonjić zaštitio Troickog, Pašanski odličan

Selektor teniske reprezentacije Srbije Bogdan Obradović rekao je da je zadovoljan igrom Borisa Pašanskog i Nenada Zimonjića u preostala dva singl meča protiv domaćina Belgije, nakon što je prethodno obezbeđen trijumf i plasman u četvrtfinale Dejvis kupa.
Srbija je na gostujućem terenu pobedila Belgiju ukupnim rezultatom 3:2, Pašanski je u rezultatski nebitnom duelu izgubio od Dafina Gofana (6:4, 2:6, 6:2), a Zimonjić od Stiva Darsisa (6:2, 6:4).
-Ovo je veliki povratak Pašanskog u tim i zaista mi je drago zbog njega. On je 170. na svetu, ali to ne znači ništa, jer igra tenis kao da je među 30. Ubeđen sam da će se ubrzo vratiti me?u 50 najboljih na svetu. Trenirajući sa Novakom, Viktorom i Nenadom mogao je da otvori neke nove vidike, Oni vole da vide njega u timu i drago mi je da se sve ovako završilo – rekao je Obradović.
Selektor srpskog tima je dodao da je zadovoljan i igrom Zimonjića, koji je odigrao prvi singl meč posle pet godina.
-Zimonjić je profesionalac, vrlo je odan reprezentaciji. Na ovaj način zaštitio je svog prijatelja Viktora, jer da sam njega izveo na teren morao bi preda meč pošto ima problema sa zadnjom ložom – istakao je Obradović.
Zimonjić je naglasio da svi u timu treba da budu prezadovoljni rezultatom, posebno time što je trijumf obezbeđen već posle drugog dana takmičenja.
-Bilo je bolje da ja izađem na teren nego da predamo poslednji singl meč. Zadovoljan sam kako je bilo, treba da budemo prezadovoljni ovim rezultatom jer je Srbija prvi put završila posao posle drugog dana otkako igra u Svetskoj grupi – poručio je Zimonjić.
Reprezentacija Srbije u četvrtfinalu Dejvis kupa čeka pobednika susreta između SAD i Brazila koji se igra u Džeksonvilu.

Povezana vest:  AO 2011, Petoro srpskih tenisera sutra na terenima u Melburnu