Ana Ivanovic FridayWTA DUBAI
Pobeda Ane Ivanović

Najbolja srpska teniserka Ana Ivanović plasirala se u drugo kolo turnira premijer serije u Dubaiju, pošto je danas na startu pobedila Ruskinju Anastasiju Pavljučenkovu rezultatom 6:3, 7:6 (7:5).
Ivanović je bila nadomak lake i brze pobede, pošto je posle dobijenog prvog seta u drugom povela 4:0 i servirala, ali je tada došlo do neshvatljivog pada u njenoj igri.
Srpskoj teniserki je potpuno stao prvi servis, što je unelo nervozu u njenu igru i počela je da greši u serijama.
U prvom setu, kada je napravila tri brejka, Ana je imala procenat prvog servisa od 68 odsto, a u drugom svega 49 odsto, što je Pavljučenkova iskoristila i umalo napravila preokret.
Kod rezulatat 5:5 u drugom setu Ruskinja je imala dve vezane prilike za brejk, ali je Ana ipak uspela da dobije taj gem.
U taj brejku Ivanović je bila za nijansu sigurnija, pa je tako posle dosta problema ipak uspela da završi posao u dva seta.
Za ulazak u četvrtfinale Ivanović će igrati protiv bolje iz duela u kome se sutra sastaju Petra Kvitova i Danijela Hantuhova.
Protiv Kvitove, osme teniserke sveta, Ivanović vodi 4:1, a jedinu pobedu Čehinja je ostvarila pro?le godine na gren slem turniru u Melburnu.
Ivanović i Hantuhova, koja je pala na 67. mesto WTA liste, do sada su se sastajale sedam put.

Povezana vest:  Vajda: Novak i nespreman može da igra na vrhunskom nivou