Novak Djokovic Friday

Đoković: Mentalno sam jači, želim još gren slem titula

Prvi teniser sveta Novak Đoković ocenio je danas uoči starta ATP turnira u Dubaiju, gde je do sada tri puta pobeđivao, da se ove sezone oseća mentalno jačim nego početkom 2012.
-Mentalno se osećam opuštenijim nego sto sma bio na početku prošle sezone, kada sam pred sobom imao velike zadatke – da odbranim tri gren slem titule i prvo mesto na ATP listi – rekao je Đoković koji je u karijeri osvojio šest gren slem titula – četiri Australijen Opena, Vimbldon i US Open.
On je dodao da se potpuno oporavio za naredne izazove.
-Naučio sam lekciju i shvatio kroz kakvo sam iskustvo, u stvari, prošao i sada sam spreman za nove izazove – rekao je Đoković.
Najbolji srpski teniser smatra da su mu Rodžer Federer, Endi Marej i Rafael Nadal pođednako opasni protivnici.
-Ne mogu posebno da izdvojim nijednog od njih. Sva trojica su mi veliki rivali – rekao je Đoković.
On je naglasio da je bio impresioniuran izdanjem Nadala na turniru u Brazilu, gde je Španac osvojio prvu titulu otkako se ovog meseca vratio na teren posle sedmomesečne pauze zbog povrede kolena.
-On i dalje igra veoma, veoma dobro na šljaci, a od njega nisam ni ocekivao slabiju igru. Inače, ne mogu da tvrdim kako se on zaista fizički oseća, ali rezultati govore sami po sebi – Nadal igra u finalima, osvojio je titulu, iako se radi o turniru iz serije 250, u kojima on godinama nije učestvovao – rekao je Đoković i dodao da će najnoviji uspesi Nadalu poslužiti za povećanje samopouzdanja.
Srpski teniser ne krije da mu je najveći cilj u 2013. osvajanje titule na Rolan Garosu, jedinog gren slema čiji pehar nema u vitrini.

Povezana vest:  Federer eliminisan u četvrtfinalu Pariza