djokovic slavljeĐoković: Idem korak po korak

Prvi teniser sveta Novak Đoković rekao je danas da oseća da je blizu forme u kakvoj je bio 2011. godine, kada je osvojio 10 ATP titula, ali da ne želi mnogo da gleda unapred.
Đoković je od početka sezone odigrao 13 mečeva i zabeležio 13 pobeda.
-Način na koji sam počeo godinu izgleda isto (kao što je bilo 2011. godine)… Vežu me lepa sećanja za 2011. godinu. To je bila daleko najuspešnija godina u mojoj karijeri. Ali, rano je reći šta će se dogoditi, ne želim ništa da prognoziram – rekao je Đoković, preneli su američki mediji.
-Isto razmišljam, želim da uživam u trenutku, da dam sve od sebe. Idem korak po korak i onda ćemo videti dokle ću stići – dodao je prvi teniser sveta.
Đoković je 2011. godine osvojio 10 ATP titula, uključujući tri grend slem trofeja, igrao je u 11 finala i ostvario skor od 70 pobeda i šest poraza.
On je te godine osvojio prvih sedam turnira u sezoni i zabeležio 41 uzastopnu pobedu, što je najbolji start od 1984. godine, kada je Džon Mekinro ostvario 42 pobede u nizu.
Đoković je ove sezone osvojio dva trofeja, Australijan open u januaru i prošle nedelje turnir u Dubaiju i tako produžio niz pobeda na 18. Poslednji put izgubio je u oktobru, kada ga je u finalu Ju Es opena pobedio Britanac Endi Marej.
-Za sada je dobro. Nisam mogao da zatražim bolji početak sezone, pobedama u Australiji i Dubaiju igrajući na tvrdoj podlozi, koja mi je omiljena i koja najviše odgovara mojoj igri – rekao je 25-godišnji srpski reprezentativac.
-Osvajanje turnira u Melburnu poslednjih godina mi daje veliko samopouzdanje i mislim da je to jedan od glavnih razloga zbog čega igram dobro u ovom period – dodao je on.
Đoković ove nedelje igra na turniru u Indijan Velsu, koji je osvajao 2008. i 2011. godine. On je 2007. igrao u finalu, ali je izgubio od Španca Rafaela Nadala.
-Već sam osvajao Indijan Vels, tu i u Majamiju volim da provodim vreme. Tvrda podloga mi je omiljena, tu se na terenu osećam komotno i samouvereno – rekao je on.
Đoković je rekao i da je dobro što se Nadal posle sedmomesečne pauze zbog povrede levog kolena vratio na teren.
-Sjajno je što se vratio, za sport, navijače i sve koji vole tenis jer je on veoma popularan i harizmatičan igrač. Gledao sam nekoliko njegovih mečeva… Još je impresivan na šljaci. Nije se mnogo stvari promenilo. To je njegova omiljena podloga. On je kralj šljake – rekao je Đoković.
Nadal je početkom februara vratio na teren, igrao je na tri turnira u Južnoj Americi i osvojio dva, a na jednom je igrao u finalu.

Povezana vest:  ATP LOS ANĐELES, Sem Kveri prvi polufinalista, čeka boljeg iz meča Tipsarević – Bagdatis