rafael nadal rim 2

Nadal posle pobede na odmoru do turnira u Monte Karlu

Španski teniser Rafael Nadal nije verovao kada je došao u Indijan Vels da može da osvoji trofej, ali nedelju dana kasnije kristalni trofej bio je njegov. Nadal je vrlo brzo stigao do pobeda na turnirima, od kada se u februaru vratio posle pauze od sedma meseci zbog povrede levog kolena Španac je osvojio tri turnira, uključujući dva na šljaci koju najviše voli.
-Učinio sam više nego što sam mogao da sanjam – rekao je posle pobede u finalu Indijan Velsa, kada je savladao Argentinca Huana Martina del Potra i osvojio prvu titulu na tvrdoj podlozi od oktobra 2010.
-Ovaj povratak je nešto sjajno za mene, totalno neočekivano. Imao sam veću podršku nego ikada ranije, gde god da sam igrao – rekao je Nadal.
Španski teniser je zbog povrede propustio Olimpijske igre u Londonu I nije mogao da trenira zbog bola u kolenu.
-Kada osećate da ste uradili sve, a da rezultati nisu zadovoljavajući – padate dole. Kada se budite svakog jutra i provere nisu dobre, to nije lepo osećanje – rekao je Nadal.
On je naglasio da sada ide kući da se odmori i da još ojača kvadriceps, ali i da se nada da vrlo brzo neće uzimati lekove protiv bolova zbog kolena. Nadal će ponovo igrati u aprilu na turniru u Monte Karlu. 
-Rafa može sve, mnogi teniseri ne mogu. On je psihički veoma jak, njegova igra je veoma dobra, jaka. Veoma je talentovan. Neverovatno je kako se brzo oporavio – rekao je Del Potro.

Povezana vest:  WTA MOSKVA, Voznjacki u finalu Kupa Kremlja