Novak Djokovic IV 2013

ATP MAJAMI, ŽREB

Đoković startuje protiv Rosola ili Milera

Najbolji teniser sveta Novak Đoković na startu turnira master serije u Majamiju, gde je osvojio četiri titule, igraće sa pobednikom meča između Čeha Lukaša Rosola i Luksemburžanina Žila Milera, određeno je danas žrebom. Rosol zauzima 64, Miler 67. mesto na ATP listi, a Đoković čeka boljeg u noći između petka i subote od jedan sat po našem vremenu.
Svetski broj jedan i branilac dvostruke uzastopne titule u Majamiju, postavljen je za prvog nosioca i slobodan je na startu turnira, koji je na programu od 20. do 31. marta.
Ukoliko očekivano prođe startnu prepreku, Đoković bi u 3. kolu igrao protiv Španca Felisijana Lopesa, a zatim bi za rivale u 4. kolu imao Nemca Tomija Hasa ili Ukrajinca Aleksandra Dolgopolova.
Svetski broj jedan u četvrtfinalu bi mogao da se sastane sa Jankom Tipsarevićem, Žilom Simonom (Francuska), Florijanom Majerom (Nemačka) ili Kevinom Andersonom (Južna Afrika), u polufinalu sa Davidom Fererom (Španija) ili Huanom Martinom Del Potrom (Argentina), a potencijalni rivali u finalu su Endi Marej (V.Britanija) Tomaš Berdih (Češka) i Žo-Vilfred Conga (Francuska).
Đoković je vlasnik 13 masters titula, a u Majamiju je do sada odigrao 28 mečeva uz učinak 24-4. Ove sezone srpski teniser trijumfovao je na Australijen Openu i u Dubaiju.
Janko Tipsarević je u Majamiju, nakon otkaza Rafaela Nadala i Rodžera Federera, postavljen za sedmog nosioca i takođe će biti slobodan na startu turnira. U drugom kolu igraće sa boljim iz meča između Australijanca Marinka Matoševića i kvalifikanta.
Viktor Troicki kreće od prvog kola i igra protiv Španca Pabla Anduhara, a ukoliko dobije taj meč njegov sledeći rival biće Žo-Vlfred Conga, koji je slobodan na startu.

Povezana vest:  Australija povela protiv Srbije, Aleksandra Krunić izgubila od Ešli Barti