Janko Tipsarevic londonl

ATP MAJAMI

Tipsarević u osmini finala mastersa u Majamiju

Srpski teniser Janko Tipsarević plasirao se u osminu finala masters turnira u Majamiju pošto je večeras u šesnaestini finala savladao Južnoafrikanca Kevina Andersona sa 2:1 u setovima – 4:6, 7:6 (7:5), 6:0.
Drugi reket Srbije i deveti na svetskoj rang listi nagovestio je uspon forme u nastavku sezone. Nakon što je pretrpeo debakl na startu turnira u Indijan Velsu pre dve nedelje u susretu sa Letoncem Ernestsom Gulbisom, Tipsarević je večeras smogao snage da se vrati u skoro izgublejn meč i na kraju zasluženo trijumfuje protiv 29. tenisera sveta.
Srpski teniser nije oduševio igrom, ali je potvrdio kvalitet u pravom trenutku. Posle dosta oscilacija u prvom setu i velikog preokreta Andersona za vođstvo od 1:0, nastavak duela doneo je taj brejk u drugom, gde je Tipsarević slavio uz dosta napora, što mu je vratilo samopouzdanje.
Treći set protekao je u apsolutnoj dominaciji Tipsarevića. Borbeni Južnoafrikanac nije mogao da se prepozna praveći početničke gršske, Srbin je zaigrao agresivnije i preciznije, pa je nakon dva i po sata zasluženo trijumfovao bez izgubljenog gema i izjednačio skor u međusobnim susretima na 1:1.
Tipsarević u borbi za četvrtfinale čeka pobednika duela između Francuza Žila Simona i Slovenca Grege Žemlje.

Povezana vest:  Endi Marej odbacio optužbe da ne voli Englesku