Novak Djokovic IV 2013

ATP MAJAMI

Ðoković izgubio od Hasa

Najbolji teniser sveta Novak Ðoković nije uspeo da se plasira u četvrtfinale masters turnira u Majamiju, pošto je u osmini finala izgubio od Nemca Tomija Hasa u dva seta – 6:2, 6:4. Pošto je u Majamiju branio titulu, Ðoković je izgubio 910 poena, ali će zadržati ubedljivu prednost ispred najbližih pratilaca. Ukoliko Endi Marej trijumfuje na ovom turniru, probiće se na drugo mesto, sa 3.620 poena manje od Ðokovića.
Teško se setiti kada je Ðoković odigrao ovako loš meč. U devet servis gemova nemačkog tenisera osvojio je samo 11 poena, a procenat osvojenih poena posle prvog servisa bio mu je svega 52 odsto, što se ne pamti.
U prvom setu Ðoković gotovo da nije ni pružio otpor Hasu, koji je u tom delu igre izgubio samo tri poena na svoj servis, a osvojio je gotovo svaki drugi poen na servis Ðokovića.
Tridesetpetogodišnji Nemac je odlično počeo i drugi set I odmah je napravio brejk, ali je Ðoković uspeo da ga vrati I izjednači na 3:3, a potom i da prvi put povede u meču. Tada se očekivalo da prvi igrač sveta konačno počne da igra, ali se to nije desilo.
Has je nastavio da igra sa istom koncentracijom, lako je iskoristio svoj servis gem i izjednačio na 4:4, da bi onda u devetom gemu još jednom oduzeo servis Ðokoviću i rešio meč posle sat i 20 minuta igre. Bila je to treća pobeda Hasa u sedmom duelu protiv Ðokovića, koja je prvog igrača sveta skupo koštala, baš Kao i ona pre četiri godine u četvrtfinalu Vimbldona.

Povezana vest:  Čilić suspendovan na devet meseci