jelena jankovic bekhend rim

WTA MAJAMI

Jelena Janković u polufinalu

Srpska teniserka Jelena Janković plasirala se u polufinale turnira u Majamiju, pošto je u četvrtfinalu savladala 15. igračicu sveta Italijanku Robertu Vinči u tri seta – 6:4, 6:7 (6:8), 6:3. Za ulazak u finale, Janković će igrati protiv druge teniserke sa WTA liste Ruskinje Marije Šarapove, koju je pobedila samo jednom u prethodnih sedam susreta.
Zahvaljujući plasmanu u polufinale, Jelena je osvojila 400 poena i napredovala na WTA listi sa 24. na 18. mesto. Sada je jednu poziciju lošije rangirana od Ane Ivanović, od koje ima 316 bodova manje, a da bi je pretekla mora da osvoji turnir u Majamiju.
U duelu protiv Vinči, Janković je u sva tri seta zaostajala, ali je svaki put uspevala da se vrati, a u prvom i trećem setu i da preokrene rezultat.
Italijanka je u prvom setu vodila 2:0 i izgubila ga je, a u drugom je imala vođstvo od 3:0, što je Jelena uspela da stigne. Vinči je još jednim brejkom povela 5:3 i servirala za set i srpska tenisera je još jednom uspela da se vrati I izbori taj brejk, koji nije odigrala dobro, pa je odluka pala u trećem setu.
I taj deo igre je Vinči bolje počela i povela 2:0, a onda je usledila fantastična serija Jelene Janković, koja je dobila pet gemova zaredom, povela 5:2 i uspešno privela meč kraju. Tako je, posle poraza Novaka Ðokovića, Janka Tiparevića i Ane Ivanović u mečevima osmine finala, Janković ostala jedini predstavnik Srbije u završnici turnira u Majamiju.

Povezana vest:  Enan i Klojsters u finalu Brizbejna