jelena jankovic 2012

Janković: Šarapova je favorit, ali jedva čekam meč

Srpska teniserka Jelena Janković izjavila je da u polufinalu WTA turnira u Majamiju protiv Ruskinje Marije Šarapove nema šta da izgubi i da jedva čeka taj meč.
-Zaista nemam šta da izgubim. Šarapova je broj dva u sveta i igra veoma dobro, tako da jedva čekam da izađem na teren i da uživam u tenisu – rekla je Janković posle pobede nad Italijankom Robertom Vinči.
Bivša prva teniserka sveta naglasila je da je svaki novi meč za nju izazov.
Janković je ocenila da je u duelu sa Vinči imala uspone i padove, ali da je naročito srećna jer u teškim situacijama nije gubila prisebnost, već je uspevala da se vraća i na kraju trijumfuje.
-U sva tri seta gubila sam početne gemove, ali sam uspevala da preuzmem kontrolu i na kraju da dođem do pobede – podsetila je Janković.
Ona je napomenula da je Vinči „veoma nezgodna protivnica“.
-Vinči igra veoma nezgiodno i zaista mi nije bilo lako da je pobedim – rekla je Janković.
Srpska teniserka je istakla da oseća da joj je forma u usponu, naročito posle titule u Bogoti- prve posle tri godine, kao i ova četiri vezana trijumfa u Majamiju.
– U poslednje vreme igram mnogo bolje. Dobro sam igrala u Bogoti i u SAD sam došla sa puno samopouzdanja – rekla je Janković, koja će večeras igrati u polufinalu protiv Marije Šarapove od 18 časova po srednjeevropskom vremenu.

Povezana vest:  ATP JAPAN, Troicki u četvrtfinalu turnira u Tokiju