dejvis kup tim srbije kosarka6

DAVIS CUP 2013

Đoković: Pozitivnom atmosferom do pobede protiv SAD 

Najbolji teniser sveta Novak Đoković posle prvog treninga u Bojsiju rekao je da uživa u sjajnoj atmosferi koja vlada u timu i izrazio nadu da će taj pozitivni duh voditi ekipu do pobede protiv Amerikanaca i plasmana u polufinale Dejvis kupa.
-Protiv Amerikanaca igramo u gostima, što je uvek nezgodno i što u ovakvom takmičenju predstavlja prednost domaćinu, koji ima mogućnost odabira podloge i uslova u kojima se igra. Međutim, osvajali smo trofej 2010. godine i znamo koliko nam je je to dalo samopuzdanja, donelo radosti i novu dimenziju ju našim karijerima – rekao je Đoković.
Srpski tim je od jutros kompletan, pošto su u Bojsi stigli Viktor Troicki i Nenad Zimonjić, a koliko među momcima vlada super atmosfera najbolje ilustruje slike sa treninga, na kojima se vidi kako Đoković i društvo igraju košarku.
-Drago mi je da sam se opet priključio reprezentaciji, ambijent je fantastičan, igrači se jako dobro slažu i onda je mnogo lakše da pružimo maksimum. Znamo šta nas čeka, svesni smo da 830 metara nadmorske visine može mnogo da utiče na razvoj situacije na terenu, zapravo, utiče na kontrolu loptice koja mnogo brže i nekontrolisanije prolazi kroz vazduh i samim tim je mnogo teže održavati koncentaraciju – naveo je Đoković.
On je kao najveći kvalitet rivala apostrofirao servis DŽona Iznera i Sema Kverija.
-Oni su ovu podlogu izabrali u skladu sa kvalitetima njihovih najboljih igrača. Oni imaju izuzetno jake i precizne servise, sigurno su u pet najboljih servera među aktivnim igračima. To izaziva veliko poštovanje sa naše strane za njihov kvalitet, ali sa druge strane iskustvo i timski duh koji imamo, kao i pozitivna atmosfera daju nam za pravo da se nadamo pobedi – poručio je Đoković.
Meč za plasman u polufinale Dejvis kupa na programu je od 5. do 7. aprila.

Povezana vest:  WTA TORONTO, Bojana Jovanovski izgubila od Šarapove