DOUBLES 27

DAVIS CUP 2013

Zimonjić: Možemo do pobede protiv selekcije SAD

Srpski teniser Nenad Zimonjić rekao je da Srbiju očekuje težak meč u četvrtfinalu Dejvis kupa protiv selekcije SAD, ali da njegov tim može da pobedi i ocenio da će pobednik tog duela proći u finale.  Teniska reprezentacija Srbije od 5. do 7. aprila u gradu Bojsi, u američkoj državi Ajdaho, igra protiv selekcije SAD četvrtfinalni duel Dejvis kupa. 
Pobednik tog duela će u polufinalu igrati protiv boljeg iz meča Kanade i Italije. Za Srbiju će igrati Novak Đoković, Viktor Troicki, Ilija Bozoljac i Nenad Zimonjcih, a za SAD Sem Kveri, Džon Izner i braća Bob i Majk Brajan. 
-Ovo je najteži meč i mislim da će pobednik proći u finale. Imamo tim koji može da ih pobedi i bez Janka (Tipsarevića). Biće teško odbarali su uslove koji njima najviše dogovaraju, a to je nadmorska visina – rekao je Zimonjić posle treninga u Tako Bel areni. 
-Imaju izuzetno dva dobra servera i a u dublu će igrati braća Brajan, koji imaju odličan skor u Dejvis kupu. Neće biti lako ali i mi imamo dobre igrače, Novak je u dobroj formi, mislim da i Viktor igra dobro, možda ne rezultatski ali napreduje iz dana u dan i mislim da može da iznenadi i Iznera i Kverija – dodao je on. 
Zimonjić će igrati u dublu, a još nije odlučeno ko će mu biti partner u meču protiv braće Brajan. 
-U dublu bez obzira što su oni favoriti ići ćemo na pobedu. Takav je Dejvis kup, to je jedini način da se pristupi takvom meču. Dobro se osećam, mislim da sam u solidnoj formi, bez obzira što nisam ostvario zapažene rezultate u Indijan Velsu i Majamiju. Bez obzira ko mi bude partner u meču, neće biti lako, ali dovoljno mečeva sam odigrao sa svakim saigračem iz reprezentacije – rekao je Zimonjić. 
On je dodao da su se reprezentativci ranije okupili u Bojsiju kako bi se prilagodili na uslove i da u Tako Bel areni treniraju dva puta dnevno. Zimonjić je rekao da je sa Šveđaninom Robertom Lindštetom poslednji put igrao u dublu na turniru u Majamiju i najavio da će u narednom periodu igrati sa Francuzem Žilijenom Benetoom i Špancem Nikolasom Almagrom. 
-Sa Benetoom ću igrati u Montekarlu, Madridu i Rimu, a sa Almagrom u Barseloni. Ako se pokaže dobro saradnja sa Benetoom, postoji velika mogućnost da nastavimo do kraja sezone – rekao je Zimonjić. 

Povezana vest:  DEJVIS KUP, Nadal će igrati za Španiju protiv Belgije